072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Western Digital introduceert WD Red Pro 20TB HDD voor NAS-systemen

datum: 01-03-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Western Digital heeft een 20TB-variant van zijn Red Pro HDD geïntroduceerd. Het is een 3,5" schijf die bedoeld is voor NAS-systemen met maximaal 24 bays. De hdd is op de website van WD verkrijgbaar voor 835 euro. Het is nog niet bekend wanneer de hdd verkrijgbaar zal zijn.

De nieuwe Western Digital Red Pro HDD gebruikt negen epmr- platen, elk met een capaciteit van 2,2 TB, schrijft Tom's Hardware . De harde schijf maakt, net als andere WD Red Pro HDD's , gebruik van conventionele magnetische opname , of cmr. Dat is in tegenstelling tot WD Red-schijven met een lagere positie, die gebruikmaken van magnetische opname met shingled .

De WD Red Pro 20TB draait op 7200rpm en heeft 512MB cache. Volgens de fabrikant haalt de hdd doorvoersnelheden tot wel 268 MB/s. De schijf maakt gebruik van OptiNAND , dat metadata op nand-geheugen plaatst. Het bedrijf vermeldt echter niet hoeveel nand-geheugen de schijf heeft. De Duitse website Heise schrijft dat het om 64GB en geheugen gaat en verwijst naar een interview met een WD-medewerker. Diezelfde website schrijft dat de HDD's geschikt zijn voor 300TB aan geschreven data per jaar. De schijf wordt geleverd met vijf jaar garantie van WD.

Op de Amerikaanse website staat dat de WD Red Pro 20TB binnen één tot twee weken beschikbaar zal zijn. Er is geen indicatie over beschikbaarheid op de Nederlandse website. Het is ook niet de eerste 20TB HDD van Western Digital. Het bedrijf bracht eerder 20TB WD Gold- en Ultrastar-schijven uit, die respectievelijk bedoeld zijn voor ondernemingen en datacenters.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01