072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Western Digital onthult eerste 22TB CMR en 26TB UltraSMR HDD's

datum: 09-05-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Western Digital onthult verschillende nieuwe Ultrastar HDD's met capaciteiten van 22 en 26 terabyte. De harde schijven worden deze zomer in eerste instantie geleverd aan een select aantal klanten. Er is nog geen prijs of daadwerkelijke releasedatum aangekondigd.

De Ultrastar DC HC570 en DC HC670 hebben een opslagcapaciteit van respectievelijk 22 en 26 terabyte en zijn bedoeld voor cloudtoepassingen. Beide harde schijven gebruiken WD's OptinNAND en gebruiken shingled magnetische opnametechnologie om gegevens te schrijven.

Voor het 26TB topmodel gebruikt Western Digitale een eigen variant van de SMR-technologie, UltraSMR genaamd. Deze schrijftechnologie, in combinatie met de toch al datadichtheid-verhogende OptiNAND , zou een 18 procent hogere opslagdichtheid per plateau mogelijk maken. Hierdoor heeft de DC HC670 een capaciteit van 2,6TB per plateau. Dit is het eerste gebruik van UltraSMR-technologie door WD. Vooralsnog heeft geen enkele andere fabrikant een 26TB harde schijf aangekondigd.

Daarnaast kondigt WD aan dat de bestaande Ultrastar Data60 en Data102 jbods vanaf deze zomer zullen worden uitgerust met 22TB HDD's op basis van conventionele magnetische opnametechnologie . Voorlopig maken de opbergkasten gebruik van 20TB harde schijven op basis van SMR-technologie. In theorie heeft CMR betere willekeurige lees- en schrijfsnelheden als voordeel ten opzichte van SMR, hoewel Western Digital exacte specificaties nog niet prijsgeeft.

Ten slotte zal WD vanaf deze zomer 22TB-varianten van de Purple Pro, Red Pro en Gold gaan verkopen. Die series harde schijven zijn bedoeld voor respectievelijk bewakingstoepassingen, NAS-systemen en bedrijven. Hiervan zijn voorlopig alleen modellen met maximaal 20TB beschikbaar. De WD Purple Pro is zelfs alleen verkrijgbaar in maximaal 18TB.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01