072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

WhatsApp begint bèta voor gebruik op meerdere apparaten met behoud van codering

datum: 15-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

WhatsApp heeft een bèta gelanceerd waarmee gebruikers de dienst op meerdere apparaten tegelijk kunnen gebruiken zonder dat een smartphoneverbinding nodig is. De end-to-end encryptie blijft intact, aldus moederbedrijf Facebook.

WhatsApp start een openbare, maar beperkte bèta van de nieuwe functie, schrijft moederbedrijf Facebook . Met de nieuwe functie kunnen gebruikers WhatsApp naast de smartphone op maximaal vier andere apparaten gebruiken. Dat zouden geen andere telefoons moeten zijn. WhatsApp kan dus ook gebruikt worden wanneer de originele telefoon uit staat, iets wat tot voor kort niet mogelijk was. De functie werkt zoals het nu doet, berichten, contacten en favoriete berichten of gearchiveerde chats synchroniseren.

Volgens WhatsApp moest het 'de architectuur van WhatsApp volledig heroverwegen'. Met die nieuwe architectuur blijft de end-to-end encryptie van de dienst behouden. Hiervoor krijgen nu alle toestellen hun eigen identiteitssleutel , in plaats van dat er één sleutel wordt aangemaakt op het actieve toestel. De WhatsApp-server waar het verkeer doorheen gaat, houdt bij welke identiteiten een gebruiker op zijn account heeft. Deze lijst wordt opgevraagd bij de server wanneer een bericht wordt verzonden.

De berichten worden vervolgens gesynchroniseerd door een versleutelde blob via de servers van WhatsApp te verzenden. Deze zijn alleen te openen met de sleutels op de aangesloten computers, waarna ze weer worden verwijderd en het aangesloten apparaat de gegevens weer lokaal ophaalt. WhatsApp-instellingen, zoals gebruikersstatus of welke chats op mute staan, vereisen een constante verbinding met de WhatsApp-servers.

Om te voorkomen dat bijvoorbeeld een man-in-the-middle-aanval wordt uitgevoerd, is een aantal nieuwe beveiligingsmaatregelen doorgevoerd. WhatsApp heeft bijvoorbeeld de beveiligingscodes uitgebreid die verschijnen wanneer een gebruiker van apparaat wisselt. Vanaf nu worden de apparaten van alle andere gebruikers weergegeven. WhatsApp krijgt ook automatische apparaatverificatie, waardoor ze alleen apparaten opnieuw hoeven te verifiëren bij het opnieuw registreren van hun account.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01