072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

WhatsApp, Instagram en Facebook komen na storing weer online - update 5

datum: 04-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Chatdienst WhatsApp en sociale netwerken Facebook en Instagram komen langzaam maar zeker weer online na een grote storing. Als gevolg hiervan konden gebruikers urenlang geen verbinding maken met deze services.

Gebruikers meldden vanaf ongeveer 17.40 uur op sociale media dat de verschillende diensten, allemaal eigendom van moederbedrijf Facebook, niet beschikbaar waren. Gebruikers konden geen verbinding maken met WhatsApp en de Facebook- en Instagram-websites waren onbereikbaar. Ook de apps van die sociale media konden niet worden ververst. Facebook Messenger was ook niet bruikbaar.

De website allestoringen.nl ontving duizenden meldingen voor WhatsApp , Instagram en Facebook . Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de storing en de oorzaak ervan.

Update, 18.28 uur: WhatsApp heeft inmiddels op Twitter bevestigd dat het bedrijf op de hoogte is van de storing, maar niet ingaat op de oorzaak. Zoals verschillende tweakers in de opmerkingen opmerkten, lijkt het een DNS-probleem te zijn. WhatsApp meldt dat het aan een oplossing werkt en geeft aan dat het gebruikers op de hoogte zal blijven houden. Het bedrijf spreekt geen verwachtingen uit over wanneer de storing verholpen zal zijn. Met dank aan AnoniemWP .

Update 2, 20.35 uur: Cloudflare VP Dane Knecht en CTO John Graham-Cumming merken op Twitter op dat alle bgp-routes van Facebook van het internet zijn verdwenen. Dit border gateway protocol wordt gebruikt om data over het internet te routeren, waarbij het protocol de verschillende mogelijke routes opzoekt en de beste route bepaalt. Een Reddit-gebruiker die beweert bij Facebook te werken, beweerde eerder vanavond in een nu verwijderd bericht dat de bgp-routers van het bedrijf offline zijn. De Redditor stelt dat dit 'waarschijnlijk' is veroorzaakt door een configuratiewijziging die kort voor de storingen is doorgevoerd.

Update 3, 23:14 uur: The New York Times schrijft op basis van een interne Facebook-memo dat het bedrijf "een klein team van werknemers" naar het datacenter van Facebook in Santa Clara, Californië heeft gestuurd om een "handmatige reset" van zijn servers. van het bedrijf. Volgens het Amerikaanse dagblad werden niet alleen de genoemde diensten aangetast, maar ook de interne systemen van het bedrijf, waaronder de communicatiesystemen van het bedrijf. Ook werknemers die op kantoor werken, kunnen volgens de NYT het bedrijfspand niet betreden omdat hun toegangspasjes momenteel niet werken. Anonieme medewerkers van Facebook vertellen de krant dat het "onwaarschijnlijk" is dat het om een cyberaanval gaat.

Update 4, 23:30 uur: Facebook BGA-activiteit komt langzaam weer tevoorschijn, merkt Cloudflare-cto Graham-Cumming ook op Twitter op . Dit kan een signaal zijn dat ze binnenkort weer online zijn, schrijft de topman. De statuspagina van Facebook werkt nu weer; door de storing was die pagina ook eerder uit de lucht. De overige Facebook-diensten werken op het moment van schrijven niet. Met dank aan J0kerNL .

Update 5, 23.50 uur: Het einde van de storing lijkt in zicht. Het is nu weer mogelijk om WhatsApp-berichten te versturen, heeft Tweakers bevestigd. De Instagram- en Facebook-websites zijn soms ook beschikbaar, hoewel ze nog steeds traag en niet volledig functioneel zijn. Op de statuspagina van Facebook staat momenteel dat de diensten van het bedrijf offline zijn. Het artikel is hierop aangepast.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01