072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

WhatsApp maakt end-to-end versleutelde back-ups mogelijk met een eigen wachtwoord

datum: 10-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

WhatsApp maakt het mogelijk om back-ups van gesprekken end-to-end te versleutelen. Door middel van een code van 64 cijfers of een wachtwoord naar keuze kunnen gebruikers hun cloudback-up beveiligen tegen WhatsApp, maar ook Google en Apple.

De nieuwe optie moet ervoor zorgen dat noch WhatsApp, noch de host van de gespreksback-up de chats van de gebruiker kan bekijken, legt de chatdienst uit in een blogpost en verder verklarend witboek . Gebruikers die een back-up maken van gesprekken op Android en iOS, doen dit respectievelijk in Google Drive en iCloud-clouds. Tot nu toe was het alleen mogelijk om de gesprekken zelf end-to-end te versleutelen, terwijl back-ups zichtbaar waren voor Google en Apple. WhatsApp rolt de optionele nieuwe functie de komende weken langzaam uit naar alle gebruikers op Android en iOS. In tegenstelling tot reguliere end-to-end-encryptie , is de encryptie van back-ups beperkt tot één hoofdapparaat.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om end-to-end-codering van back-ups in te schakelen, maar zij zijn verantwoordelijk voor het bewaren van het wachtwoord. Als u de 64-cijferige code kwijtraakt, is er geen manier om de versleutelde gegevens te herstellen. Wanneer de gebruiker zijn eigen wachtwoord kiest, maakt WhatsApp zelf een gekoppelde sleutelcode aan die offline wordt opgeslagen in een fysieke kluis van Facebook. Volgens de chatservice heeft niemand toegang tot de sleutel zonder toestemming, alleen de gebruiker, op voorwaarde dat hij kan bewijzen dat het account inderdaad van hem is. De gebruiker kan dan een nieuw wachtwoord aanmaken voor de bijbehorende decoderingssleutel.

Deze zomer is WhatsApp begonnen met het testen van de betreffende functie. Toen bleek dat de versleuteling van gegevens uitsluitend wordt toegepast op gesprekken, niet op multimedia. Daarnaast zijn er nog steeds manieren voor bijvoorbeeld WhatsApp om je end-to-end versleutelde berichten te bekijken. Eerder bleek dat de chatdienst zo'n duizend medewerkers heeft die nog vijf end-to-end versleutelde berichten kunnen zien als iemand een gesprek meldt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01