072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

WhatsApp-testfunctie om via de app naar bedrijven in de buurt te zoeken

datum: 16-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

WhatsApp test een nieuwe optie voor bedrijvengidsen in de app. Met deze functie kunnen gebruikers zien welke bedrijven er in de buurt zijn en deze vervolgens direct via de app benaderen. Momenteel wordt er alleen getest in Brazili├ź.

De test voegt een nieuwe functie toe die het mogelijk maakt om via de app naar bedrijven te zoeken. De bedrijven zijn gesorteerd op categorie, zoals 'Restaurant' en 'Supermarkt', meldt Reuters . Onder dat kopje vallen alle lokale bedrijven die een telefoonnummer hebben dat is gekoppeld aan een WhatsApp Business-account. Volgens WhatsApp-hoofd Will Cathcart wordt de opgegeven locatie van de gebruiker niet gedeeld met het bedrijf en wordt ook niet opgeslagen in welke bedrijven gebruikers geïnteresseerd zijn. Wanneer en of de functie in Nederland beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt.

WhatsApp investeert de laatste tijd steeds meer in e-commerce. Volgens WhatsApp gebruiken 175 miljoen mensen de app dagelijks om een bedrijf te berichten. In 2018 is de WhatsApp Business-app uitgebracht , die bedoeld is voor kleine bedrijven om makkelijker in contact te komen met klanten. Voor grotere bedrijven is er de betaalde WhatsApp Business API .

Momenteel is de WhatsApp Business API een van de weinige manieren waarop het bedrijf geld verdient. Facebook had een plan om ook advertenties op WhatsApp te plaatsen, maar dat is voorlopig van de baan. Ook is het nu al mogelijk om via de app producten van bedrijven te kopen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01