072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Windows 11 geeft een watermerk weer als niet aan de systeemvereisten wordt voldaan

datum: 22-03-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft is begonnen met het tonen van een watermerk in Windows 11 op apparaten die de officiële systeemvereisten niet ondersteunen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de apparaten geen Trusted Platform Module 2.0 hebben.

Verschillende Windows 11-testers merkten de verandering op . Het verschijnt in een preview-build van het besturingssysteem, met name versie 22000.588. Dat is de preview die voorafgaat aan de officiële update van het besturingssysteem. Het is dus niet langer een testfunctie of een experiment. Microsoft begon een maand eerder met zo'n test, maar toen gebeurde het alleen in Insider Builds en lang niet alle functies die daar verschijnen, halen de definitieve release.

In de melding staat de tekst 'Systeemvereisten niet voldaan. Ga naar Instellingen voor meer informatie'. Dit werd ontdekt door gebruikers die het besturingssysteem hadden geïnstalleerd op apparaten of VM's die niet voldoen aan de voorgeschreven systeemvereisten. Deze eisen zijn streng en zijn sinds hun introductie controversieel. Systemen met CPU's vóór Intel's Coffee Lakes van de achtste generatie of AMD's Zen+ en Zen 2-architecturen zijn bijvoorbeeld niet genoeg. Gebruikers moeten ook minimaal een TPM 2.0 hebben, maar dat is niet bij alle pc's het geval.

Aanvankelijk leek het helemaal niet mogelijk om Windows 11 te installeren op apparaten zonder die vereisten. Later waren er echter manieren om dit te doen . Het is niet bekend of het watermerk in de nieuwe update kan worden uitgeschakeld of dat er verdere beperkingen op het besturingssysteem komen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01