072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Windows 11 toont 'black screen of death' bij crashes

datum: 02-07-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Microsoft verandert naar verluidt de kleur van zijn bekende blauwe scherm van overlijdensmeldingen voor Windows-crashes van blauw naar zwart met Windows 11. Voorlopig lijkt alleen de kleur van het scherm te veranderen, de andere eigenschappen zoals de emoji blijven identiek.

Dat Microsoft overstapt naar een zwartblauw scherm des doods is nog niet zichtbaar in de huidige Insider Build-versie van Windows 11, maar meldt The Verge . Die site heeft goede bronnen met betrekking tot nog onaangekondigde Microsoft-informatie. De rest van de tekst en informatie die Microsoft in het crashvenster weergeeft, zou ongewijzigd blijven, inclusief sad-smiley en de qr-code.

Hoewel het alleen om de kleur lijkt te gaan, is één verandering het vermelden waard: Windows gebruikt blauw als achtergrondkleur sinds versie 1.0, toen het nog werd gebruikt om "Onjuiste DOS-versie"-berichten weer te geven. Met Windows 3.1 introduceerde Microsoft de BSOD als een systeemcrashvenster. Hiermee toont het bedrijf een datadump die systeembeheerders kan helpen bij het vinden van oorzaken van crashes. In 2012, met de komst van Windows 8, voegde Microsoft de trieste smiley toe en sinds 2016 is er de QR-code.

In de Insider Build van Windows 11 die Microsoft deze week beschikbaar stelde, heeft het scherm een groene achtergrondkleur. Dat was sinds 2016 ook het geval bij testversies van Windows 10. De exacte reden voor de vermeende kleurverandering is onbekend, maar de achtergrondkleur bij het afsluiten van Windows 11 is ook zwart.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01