072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Windows krijgt HDR-kalibratietool en optimalisaties voor games in venstermodus

datum: 17-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft brengt binnenkort de Xbox HDR-kalibratietool naar een testversie van Windows. Het bedrijf geeft gebruikers ook de mogelijkheid om DirectX 10- en DirectX 11-games die in de venstermodus worden gespeeld, te optimaliseren.

Volgens Microsoft moet de Xbox HDR-kalibratietool ervoor zorgen dat content op niet-gecertificeerde HDR-schermen beter wordt weergegeven. Volgens het bedrijf moet de tool voorkomen dat er clipping optreedt bij donkere of lichte delen in het HDR-beeld, waardoor details verloren gaan. De tool moet ook helpen om een betere kleurweergave in games weer te geven.

Microsoft gebruikt hiervoor drie testpatronen. Het eerste patroon moet de gamer helpen bepalen hoe donker het beeld op het scherm kan worden weergegeven voordat er detailverlies optreedt. In het tweede patroon gebruikt de gamer de tool om te analyseren hoe helder het beeld kan zijn voordat er details verloren gaan. Het laatste patroon wordt gebruikt om te bepalen hoe hoog de helderheid van een display effectief kan gaan.

Leden van het Windows Insider Dev Channel zien binnenkort een nieuwe verwijzing naar de tool in de HDR-instellingen van de Instellingen-app in Windows. Volgens Microsoft is die verwijzing een tijdelijke aanduiding omdat de tool op een later moment in de Microsoft Store beschikbaar zal zijn, al is nog niet duidelijk wanneer precies.

Microsoft voegt ook een optimalisatieoptie toe aan de app Instellingen voor games die in de venstermodus worden uitgevoerd. DirectX 10- en DirectX 11-games die in venstermodus of randloze venstermodus worden uitgevoerd, ervaren minder latentie , zie Auto HDR ingeschakeld of behouden een variabele verversingssnelheid dankzij deze optie. Games die op volledig scherm draaien, maar ook DirectX12-games genieten volgens Microsoft al van deze optimalisaties.

De optimalisatie-optie voor games in venstermodus is te vinden in de app Instellingen, in de grafische instellingen van build 22545. Gebruikers die problemen ondervinden met de optimalisaties kunnen er ook voor kiezen om deze volledig of per game uit te schakelen. .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01