072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Windows Subsystem for Linux 2 verschijnt als een aparte app voor Windows 11

datum: 12-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft heeft een preview-versie van Windows Subsystem for Linux 2 uitgebracht in de Microsoft Store. Door het subsysteem los te koppelen van Windows wil het bedrijf updates en nieuwe features sneller uitrollen. De app is momenteel alleen beschikbaar voor Windows 11.

Microsoft-medewerker Craig Loewen verduidelijkt in een blogpost dat dit geen nieuwe versie van WSL2 is, maar dat er enkele nieuwe features zijn toegevoegd aan de preview-versie van WSL2. Zo is Windows Subsystem for Linux GUI nu onderdeel van de app, zijn er nieuwe wsl.exe mount-functies en is de kernel bijgewerkt naar versie 5.10.60.1. Ook is er een voortgangsindicator toegevoegd om zichtbaar te zijn tijdens projecten.

De preview-versie ondersteunt WSL 1-distributies. Volgens Loewen moet hiervoor het ingebouwde Linux-subsysteem van Windows nog geactiveerd worden. Daarin zitten immers nog alle drivers die WSL 1-distributies aansturen. Gebruikers die standaard met de ingebouwde WSL werken, kunnen deze nog steeds gebruiken. De preview-app heeft voorrang.

De preview-versie is momenteel alleen beschikbaar voor Windows 11-gebruikers met versie 22000. Het is nog onduidelijk of de app ook voor Windows 10 uitkomt, al stelt Loewen dat het de bedoeling is van Microsoft om in de toekomst WSL via de Microsoft Store aan te bieden.

Microsoft heeft Windows-subsysteem voor Linux 2 uitgebracht met de Windows 10 mei 2020-update. Met het subsysteem richt Microsoft zich op ontwikkelaars die bijvoorbeeld Linux-tools binnen Windows willen gebruiken. In plaats van een relatief eenvoudige compatibiliteitslaag, zoals bij WSL1, is de tweede versie gebaseerd op een virtuele machine waarop een door Microsoft ontwikkelde open source Linux-kernel en de gebruikersmodus van Linux draaien.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01