072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Wireguard-ontwikkelaar werkt aan implementatie van Windows-kernel

datum: 03-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

VPN-service WireGuard krijgt een aparte implementatie voor de Windows-kernel. De software is geport vanaf de Linux-kernelversie. Volgens de makers is de software daarmee zes keer sneller dan de huidige versie, vooral via wifi-verbindingen.

WireguardNT is volgens de makers de directe poort van de Linux-codebasis van de software. Het betreft een implementatie van de vpn die direct beschikbaar is voor de Windows-kernel. Momenteel gebruikt WireGuard voor Windows een Go-codebase die platformoverschrijdend werkt, met een TUN-stuurprogramma genaamd wintun . Doordat het direct in de kernel wordt geïmplementeerd, is het niet nodig om eerst die codebase aan te pakken en via de driver te communiceren. Dat maakt de VPN een stuk sneller, zeggen de makers.

De ontwikkelaars zeggen tijdens een test een maximale snelheid van 7,5Gbit/s te kunnen halen op een bekabelde verbinding, al geven ze toe dat dit voor de meeste gebruikers weinig relevant is. De echte winst zit in wifi-verbindingen. Met wireguard-nt zou het net zo snel zijn als de oude WireGuard-verbinding via een Ethernet-verbinding, en meer dan zes keer sneller dan een Wi-Fi-verbinding zonder wireguard-nt. De makers zeggen het protocol in de toekomst nog verder te optimaliseren. "Maar door gewoon in de kernel te zitten, verlagen we de latentie en elimineren we de switchproblemen die we nu hebben."

De kernelversie van WireGuard staat nog in de kinderschoenen. De makers noemen het 'experimenteel'. Er zijn nog drie ontwikkelingsfasen nodig voordat wireguard-nt beschikbaar kan komen, waardoor de oude codebase permanent van de Windows-client wordt verwijderd. De ontwikkelaars zeggen niet wanneer dat zal gebeuren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01