072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

WSJ: Facebook doet weinig aan mensenhandelaren en drugskartels op het platform

datum: 17-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook zou weinig doen om drugskartels en -handelaren op het platform tegen te gaan, ondanks herhaald aandringen van werknemers. Dat meldt The Wall Street Journal, die interne Facebook-documenten zou hebben gezien.

Volgens die interne documenten waar The Wall Street Journal over schrijft , hebben meerdere medewerkers herhaaldelijk alarm geslagen bij hun leidinggevenden over illegale activiteiten op het platform door gebruikers uit derdewereldlanden. Vaak wordt er 'nauwelijks of niets aan gedaan', concludeert de krant. Het gaat om documenten van 2018 tot begin dit jaar.

Volgens de documenten zouden mensenhandelaars uit het Midden-Oosten de site gebruiken om vrouwen erin te luizen om werk voor hen te doen, waarna ze als slaven zouden worden behandeld en in sommige gevallen tot sekswerk zouden worden gedwongen. Werknemers waarschuwden naar verluidt ook dat 'gewapende groepen' in Ethiopiƫ de locatie gebruikten om aan te zetten tot geweld tegen Tigrayan-minderheden.

Bovendien werden volgens de documenten op de site organen verkocht en zou een Mexicaans drugskartel Facebook gebruiken om huurmoordenaars te rekruteren, op te leiden en te betalen. Dit alles zou zijn opgeworpen door medewerkers van het platform en ook door een onderzoeksteam dat speciaal door Facebook is opgezet om de activiteiten van "risicolanden", landen waar sprake is van een zekere mate van wetteloosheid, te monitoren. Volgens WSJ zou Facebook een aantal ingediende pagina's hebben gesloten, maar niet de meerderheid.

Facebook zou volgens WSJ niet alle illegale activiteiten kunnen detecteren, omdat er in sommige gevallen geen enkele medewerker zou zijn die het dialect van de illegale groepen spreekt, en ook de automatische systemen die classifiers worden genoemd, kennen niet genoeg talen om de alle gevallen van misdaad. opsporen. Een medewerker zou in een intern document hebben gezegd: "Onze classifiers werken niet, en we zijn grotendeels blind voor de problemen op onze site."

Volgens WSJ doet Facebook ook geen moeite om een systeem uit te vinden dat de criminelen permanent zal stoppen. Het platform zou het belangrijker vinden om gebruikers te behouden en bevriend te raken met autoritaire overheden, omdat dat vaak nodig is als Facebook niet wil dat de website in dergelijke landen wordt geblokkeerd, aldus de documenten.

In een reactie op de krant zei een Facebook-woordvoerder dat het platform een "alomvattende strategie" heeft om met dergelijke landen met een hoog risico om te gaan. Zo zouden er wereldwijd teams zijn 'die samen meer dan vijftig talen vloeiend spreken' en zou er contact zijn met experts en factcheckers.

In 2018 luidde de VN al aan de alarmbel omdat Facebook in Myanmar te weinig zou doen om haat aan te wakkeren op het platform. Toen zei Facebook dat het de kwestie serieus nam en met experts om ervoor te zorgen dat het aantal haatberichten afneemt. Duitsland had een jaar eerder al een wet aangenomen die het land zou toestaan om socialemediabedrijven te beboeten als ze dergelijke berichten niet op tijd verwijderen. Op basis van die wet kreeg Facebook in 2019 een boete van twee miljoen euro van Duitsland voor het niet volledig melden van klachten van gebruikers over illegale inhoud.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01