072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

WSJ: Facebook pauzeert werk aan nieuwe producten na kritiek van klokkenluider

datum: 07-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook heeft het werk aan een aantal niet bekendgemaakte nieuwe producten uitgesteld nadat een klokkenluider een intern onderzoek naar de schadelijkheid van Instagram had onthuld. Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal.

Volgens WSJ zou Facebook nu "reputatiebeoordelingen" doen voordat het verder gaat met "een aantal nieuwe en bestaande producten". Hiermee wil het bedrijf verder onderzoeken in hoeverre de producten de reputatie van Facebook verder schaden, en of ze geen negatieve impact zullen hebben op kinderen. Om welke producten het gaat, wordt niet vermeld.

De Wall Street Journal publiceerde vorige maand een reeks artikelen waarin enkele interne onderzoeken van het bedrijf werden onthuld. Daarmee zou volgens WSJ onder meer zijn gebleken dat Facebook weinig doet aan illegale inhoud op de site en dat Instagram schadelijk is voor tieners . Facebook was het niet eens met de aantijgingen, maar het platform moest zich verantwoorden tegenover het Amerikaanse Congres.

Als gevolg hiervan heeft Facebook enkele van de interne presentaties die op basis van het onderzoek zijn gemaakt, openbaar gemaakt. Later maakte de Facebook-klokkenluider die het Instagram-onderzoek zou hebben doorgegeven aan WSJ zich bekend.

Facebook-baas Mark Zuckerberg schreef eerder dat de kritiek hem aan het denken heeft gezet over hoe jongeren de dienst gebruiken. Techbedrijven zouden volgens hem daarom moeten werken aan diensten die die groep beschermen. Facebook werkte zelf aan een kindvriendelijke versie van Instagram, maar ook daaraan is gepauzeerd na beschuldigingen van de klokkenluider.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01