072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

WSJ: Western Digital wil Kioxia overnemen voor $ 20 miljard

datum: 26-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Geheugenfabrikanten Western Digital en Kioxia willen graag fuseren. De twee werken al tientallen jaren samen in een joint venture. WD zou de fusie graag betalen met aandelen ter waarde van 20 miljard dollar, omgerekend zo'n 17 miljard euro.

WD is in vergevorderde gesprekken met Kioxia , aldus The Wall Street Journal. Dat is het voormalige Toshiba-geheugen. Bronnen die bekend zijn met de zaak zeggen dat de gesprekken al lang aan de gang zijn en dat de intensiteit de afgelopen weken is toegenomen. Medio september zou een deal kunnen worden gesloten. Als de fusie doorgaat, zou het gecombineerde bedrijf worden geleid door David Goeckeler, CEO van WD.

Volgens de zakenkrant is het nog niet zeker dat de fusie daadwerkelijk doorgaat. Kioxia zou ook andere opties overwegen, zoals een beursgang of een overname door een ander bedrijf. Volgens WSJ was Micron ook geïnteresseerd in Kioxia, maar zou het afgekoeld zijn. Een overname van Kioxia vereist goedkeuring van de Japanse overheid.

Het Amerikaanse Western Digital en het Japanse Kioxia werken al tientallen jaren samen aan geheugenchips. In 2017 werd de joint venture tussen de twee bedrijven verlengd tot 2029 . Door de fusie zou de groep beter kunnen concurreren met Samsung. Het is 's werelds grootste fabrikant van nand-geheugen.

Volgens TrendForce-cijfers heeft Samsung 34 procent van de NAND-geheugenmarkt in handen. Kioxia staat op de tweede plaats met 18,3 procent en WD volgt met 14,7 procent. Als de twee bedrijven fuseren, staan ze ongeveer gelijk aan Samsung. Er vindt al geruime tijd consolidatie plaats in de geheugenproductiemarkt. Vorig jaar verkocht Intel zijn nand-geheugendivisie aan SK Hynix voor $ 9 miljard.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01