072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Xbox-app voor Windows krijgt label met prestatieverwachtingen voor pc-games

datum: 06-12-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft gaat een prestatielabel toevoegen aan de Xbox-app voor Windows. Laat zien hoe goed pc-games zullen draaien op pc's van gebruikers. Hiermee kunnen gebruikers controleren of een game werkt op hun pc voordat ze deze downloaden.

De performance-tag bevindt zich momenteel in bèta van de Xbox-app en is beperkt tot een paar specifieke games, merkte The Verge als eerste op . Ondersteunde games hebben bijvoorbeeld een label met de tekst 'Zou goed moeten worden afgespeeld op deze pc'. Het label verschijnt op verschillende oudere games van Microsoft-studio's, waaronder Forza Horizon 4, Halo-games uit de Master Chief Collection en Minecraft.

Dit werkt nog niet voor alle games. Uit meerdere games blijkt dat een 'performance check nog niet beschikbaar is'. Dit omvat recentere games zoals de Halo Infinite-multiplayer en Forza Horizon 5. Dit suggereert dat het label niet alleen gebaseerd is op de systeemvereisten van een game; het bedrijf werkt mogelijk aan zijn eigen database met spelprestaties op verschillende systemen, speculeert The Verge ook. Microsoft zelf heeft nog geen officiële details over het label gegeven, dus dit is nog niet bevestigd.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft het prestatielabel voor alle gebruikers beschikbaar zal maken. Het is al mogelijk om het label te testen. Gebruikers kunnen de Xbox Insider Hub- app downloaden en zich aanmelden voor de "Windows Gaming"-preview om toegang te krijgen tot proefversies van de Xbox-app voor Windows.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01