072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Xbox maakt Forza Motorsport speelbaar voor slechtziende gamers

datum: 28-04-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

De aankomende racegame Forza Motorsport krijgt verschillende toegankelijkheidsopties bedoeld voor onder andere gamers met een visuele of fysieke beperking. De mogelijkheden moeten het spel toegankelijker en speelbaarder maken voor de betreffende doelgroep.

Dankzij de verschillende Blind Driving Assists is de game volgens Turn 10 Studios van Xbox volledig speelbaar voor blinden en slechtzienden. De toegankelijkheidsopties zijn afhankelijk van audiomeldingen en signalen, zoals een waarschuwingssignaal wanneer de auto op het punt staat de weg te verlaten of het naar links of rechts draaien van de motorgeluiden om aan te geven waar de auto heen gaat. Aanwijzingen voor accelereren, remmen, schakelen en inhalen moeten de slechtziende speler ook helpen bij het rijden. De systemen zijn ontwikkeld in samenwerking met consultant Brandon Cole, die al zijn hele leven blind is.

Verder zijn er allerlei systemen geïmplementeerd die visuele delen van Forza Motorsport omzetten naar audio. Denk aan text-to-speech, verbale beschrijvingen van in-game filmpjes en een stem die informatie geeft over de staat van de auto en de race.

Voor gamers met een lichamelijke beperking heeft Turn 10 Studios het mogelijk gemaakt om allerlei soorten assists in of uit te schakelen. De ontwikkelaar noemt dit One Touch Driving, waarbij de speler knopfuncties naar eigen inzicht kan aanpassen. Deze opties zijn een extra laag bovenop het aanpassen van de controllerlay-out. Op deze manier zouden mensen die bijvoorbeeld moeite hebben om meerdere knoppen tegelijk in te drukken of moeite hebben om veel druk uit te oefenen op een knop, de controller-invoer kunnen afstemmen op hun specifieke fysieke mogelijkheden.

Voor zover bekend worden alle toegankelijkheidsopties direct vrijgegeven als Forza Motorsport in de winkels ligt, al is nog niet duidelijk wanneer dat precies zal zijn. Op basis van een recente bewoording van Turn 10 Studios lijkt de game vertraagd te zijn, hoewel er tot nu toe geen officiële releasedatum is aangekondigd. De race komt uit voor de Xbox Series X en S, Steam, de Xbox Game Pass en via de Cloud Gaming-optie van het game-abonnement van Microsoft.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01