072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Xiaomi presenteert vierbenige robot CyberDog met Nvidia Jetson-module

datum: 10-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Xiaomi introduceert een vierpotige robot die draait op een Nvidia Jetson Xavier NX-module. De robot kan volgens het bedrijf een backflip maken en 3 kg aan gewicht dragen. Xiaomi gaat duizend exemplaren verkopen voor zo'n 1600 euro per stuk.

De CyberDog is uitgerust met servomotoren die door Xiaomi zelf zijn ontworpen. De robot loopt met een maximale snelheid van 3,2 meter per seconde of 11,5 kilometer per uur. Volgens Xiaomi is CyberDog wendbaar en sterk genoeg om een backflip te maken.

Aan boord van het apparaat is een Nvidia Jetson Xavier NX-module . Het heeft een Volta GPU met 384 CUDA-cores, 48 Tensor-cores en zes Nvidia Caramel CPU-cores, die gebaseerd zijn op de ARMv8.2-architectuur. Verder heeft de robothond elf sensoren die feedback geven over de bewegingen van het apparaat.

CyberDog is ook uitgerust met een Intel RealSense D450-module voor dieptewaarneming. Xiaomi combineert dat naar eigen zeggen met cameratechnologie van zijn smartphones. Verder heeft de robothond drie USB-C-poorten en een HDMI-aansluiting, waarmee ontwikkelaars extensies kunnen aansluiten. Xiaomi noemt als voorbeeld een panoramacamera, motion camera of lidar.

Xiaomi heeft nog nooit zo'n robot gemaakt. Het bedrijf zegt dat CyberDog open source is en bedoeld is voor ontwikkelaars. De Chinese fabrikant zal duizend exemplaren verkopen voor 10.000 yuan per stuk. Omgerekend met btw is dat zo'n 1600 euro. Het is nog niet bekend of er meer exemplaren zullen volgen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01