072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Yakuza-regisseur opent nieuwe studio na vertrek bij Sega

datum: 24-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Toshihiro Nagoshi, de regisseur van alle Yakuza-games en voormalig CEO van Sega, heeft een nieuwe studio geopend. Het heet Nagoshi Studio en wordt gefinancierd door het Chinese gamebedrijf NetEase. Details over aankomende games zijn nog niet bekendgemaakt.

Nagoshi heeft verschillende Sega-veteranen aangenomen die ook aan Yakuza-games hebben gewerkt. Dat blijkt uit de website van Nagoshi Studio , waar een aantal namen worden genoemd. De oprichter schrijft daar ook dat het zijn doel is om een studio te creëren met een 'open sfeer', waar creatieve talenten veel vrijheid krijgen en er open discussies zijn zonder hiërarchie. Hij stelt dat dit de eerste stap is om games van hoge kwaliteit te maken. In oktober vorig jaar verliet Nagoshi Sega. Een paar maanden daarvoor waren er al geruchten dat Netease de regisseur zou willen aannemen.

In een interview met het Japanse tijdschrift Famitsu zei Nagoshi dat hij iets anders wilde doen en games wilde maken die een breder publiek buiten Japan aanspreken. Volgens Nagoshi geeft investeerder Netease veel creatieve vrijheid en kan daardoor met zijn teams games ontwikkelen zonder afhankelijk te zijn van Sega's bredere businessplannen en budgetten, zoals voorheen het geval was.

Nagoshi was sinds 1989 bij Sega. Als regisseur was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle Yakuza-games. Van de eerste aflevering uit 2005 tot de spin-off Lost Judgment in 2021, deed hij dat in zijn rol als algemeen directeur bij Sega's Ryu Ga Gotoku Studio.

De rechten op de Yakuza-games liggen nog steeds bij Sega. Masayoshi Yokoyama leidt nu Ryu Ga Gotoku Studio en is verantwoordelijk voor de aankomende games in de serie. Yokoyama werkte eerder als schrijver en ontwerper voor de Yakuza-games. Hij was de hoofdschrijver van het nieuwste deel: Yakuza: Like a Dragon.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01