072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

YouTube: 60 procent van de 3,7 miljoen betwiste auteursrechtclaims was onjuist

datum: 07-12-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube heeft een rapport over de handhaving van auteursrechten uitgebracht. In de eerste helft van dit jaar werden bijna 3,7 miljoen claims betwist door uploaders. In 60 procent van de gevallen werden de uploaders rechts gevonden.

Een blogpost over het rapport stelt dat 2,2 miljoen gevallen in het voordeel van de uploader zijn uitgepakt. In dat geval is de vordering na het geschil door de indiener verwijderd, of heeft de klager na het geschil niet gereageerd, waarna de vordering na dertig dagen vervalt.

Dit betekent dat 1,5 miljoen zaken in het voordeel van de klager zijn gevallen. Dit laatste is het geval indien de klager ervoor kiest zijn vordering ondanks het geschil in stand te houden of indien de klager een verwijderingsverzoek indient.

Er wordt zeer weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid van YouTube om een auteursrechtclaim aan te vechten. De 3,7 miljoen gevallen waarin dit gebeurde vertegenwoordigen slechts 0,5 procent van de in totaal 722,7 miljoen claims die via Content ID op het videoplatform zijn gedaan.

Die 722,7 miljoen claims vormen meer dan 99 procent van alle claims op YouTube. Er zijn drie andere methoden die veel minder zijn gebruikt dan de dominante Content ID: 2,9 miljoen klachten kwamen binnen via Enterprise Webform, 1,7 miljoen via de Copyright Match Tool en nog eens 2,2 miljoen via Webform.

In het achterliggende rapport schrijft YouTube dat "geen enkel systeem perfect is". Het bedrijf zegt dat er nog steeds fouten optreden ondanks "actieve kennis van copyright" en de middelen die nodig zijn om een "complexe tool" te beheren. Dit laatste verwijst naar Content ID.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01