072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

YouTube gaat het aantal dislikes op video's verbergen

datum: 10-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Google verbergt nu het aantal dislikes op alle YouTube-video's. Het bedrijf doet dit om "gerichte afkeeraanvallen en pesten" op het platform te voorkomen. De dislike-knop zelf blijft beschikbaar.

Volgens Google wordt de wijziging vanaf woensdag geleidelijk uitgerold naar alle YouTube-gebruikers. Na de aanpassing is het aantal dislikes op een YouTube-video alleen zichtbaar voor de uploader en is daarom niet langer openbaar. Gebruikers kunnen video's blijven haten. Dat heeft invloed op de aanbevolen video's die gebruikers zien, zei het bedrijf, en antipathieën zouden ook moeten fungeren als privéfeedback voor YouTube- makers .

Google geeft aan dat het bedrijf weet dat sommige gebruikers de dislike-cijfers gebruiken om te beslissen of ze een video willen bekijken of niet. "We weten dat je het misschien niet eens bent met deze beslissing, maar we geloven dat dit het juiste is om te doen voor het platform", schreef het bedrijf.

De verandering komt niet als een verrassing. Sinds eind maart wordt er geëxperimenteerd met het verbergen van antipathieën op YouTube-video's. Het bedrijf wil geen commentaar geven op de resultaten van het eerdere experiment, maar zegt dat er minder 'dislike-aanvallen' werden uitgevoerd op video's wanneer het aantal dislikes verborgen was. Bij dergelijke aanvallen laten groepen gebruikers slechte beoordelingen achter op specifieke YouTube-video's of -kanalen.

Volgens Google blijkt uit feedback dat vooral kleinere en startende YouTube-kanalen slachtoffer worden van dit gedrag en het bedrijf wil dit in de toekomst voorkomen. "We willen een inclusieve en respectvolle omgeving creëren waar makers de kans krijgen om te slagen en zich veilig voelen om zichzelf te uiten."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01