072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

YouTube maakt live ondertiteling voor iedereen beschikbaar

datum: 08-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube heeft enkele nieuwe toegankelijkheidsopties aangekondigd met betrekking tot ondertitels en audio. Zo is live ondertiteling nu algemeen beschikbaar en wordt automatisch vertaalde ondertiteling later dit jaar toegevoegd aan de YouTube-app voor iOS en Android.

De optie voor live ondertiteling, waarmee automatisch ondertiteling voor livestreams wordt gegenereerd, is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Binnen enkele maanden wil YouTube de functie voor meer talen beschikbaar maken, waaronder het Nederlands. Live ondertiteling was voorheen beschikbaar op kanalen met meer dan 1.000 abonnees.

De functie dat YouTube automatisch buitenlandse ondertitels kan vertalen, wordt later dit jaar ook toegevoegd aan de YouTube-app op iOS en Android, aldus het bedrijf. Momenteel werkt die optie alleen op pc. Verder maakt YouTube bekend dat het werkt aan een zoekoptie voor ondertitels. Hierdoor is het mogelijk om trefwoorden voor een video in te voeren, waarna de video automatisch springt naar het moment waarop die woorden in de ondertitels voorkomen.

YouTube zegt ook dat het de mogelijkheid test om meerdere audiotracks voor een video in te stellen. Zo moet het mogelijk zijn om audio voor een video in meerdere talen op te nemen, zodat kijkers kunnen kiezen uit verschillende gesproken taalversies. Videomakers kunnen ook een soundtrack met audiodescriptie toevoegen, waardoor de video toegankelijker wordt voor blinden en slechtzienden.

Tot slot meldt YouTube dat het voor makers in de toekomst mogelijk zal zijn om het maken van ondertitels te delegeren aan andere gebruikers. Hierdoor kunnen de YouTubers bepaalde mensen toestemming geven om ondertitels voor hen te maken. Dit werkt anders dan de recentelijk gesloten community-ondertitelingsfunctie , omdat die functie elke gebruiker toestond om ondertiteling toe te voegen. De videomaker moest eerst de ondertiteling goedkeuren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01