072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

YouTube maakt TikTok-concurrent Shorts deze week beschikbaar in de Benelux

datum: 12-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube start met een bèta van Shorts in Nederland en België. Dat is een functie in de YouTube-app om korte filmpjes te maken, waarbij geluid van bijvoorbeeld muziekvideo's gebruikt kan worden. De interface is vergelijkbaar met die van TikTok.

Volgens Google-woordvoerder Rachid Finge zal YouTube Shorts vanaf maandag beschikbaar zijn, maar het kan tot woensdag duren voordat alle gebruikers er toegang toe hebben. De feature werd in september 2020 aangekondigd en werd eerder dit jaar in 26 landen uitgebracht, maar nog niet in de Benelux. Nu komt de functie naar de "100+ landen" waar YouTube beschikbaar is.

Het was al mogelijk om YouTube Shorts te kijken, maar nu komen de tools om zulke filmpjes te maken ook naar de Benelux. Volgens het platform worden YouTube Shorts dagelijks meer dan 6,5 miljard keer bekeken.

YouTube Shorts is een TikTok-concurrent met een gedeeltelijk vergelijkbare interface. Gebruikers kunnen video's maken van maximaal zestig seconden. Die video's kunnen uit meerdere segmenten bestaan en gebruikers kunnen het geluid van andere YouTube-video's gebruiken voor hun creaties. Volgens YouTube kunnen gebruikers kiezen uit muziek van 250 labels en uitgevers. Als korte films dergelijke muziek bevatten, verschijnt er een link naar de volledige muziekvideo en meer informatie over de artiest.

YouTube voegt ook een aantal nieuwe functies toe aan Shorts. Zo kunnen gebruikers nu bijvoorbeeld tekst aan het beeld toevoegen, automatische ondertiteling aanzetten en eerder gemaakte opnames combineren met opnames gemaakt met de Shorts camera. Shorts krijgt ook eenvoudige filters; in de toekomst zullen volgens YouTube 'meer effecten' volgen.

YouTube Shorts moeten ook methoden krijgen waarmee videomakers geld kunnen verdienen. In mei kondigde Google al het YouTube Shorts Fund aan , met $ 100 miljoen erin dat in 2021 en 2022 zal worden verdeeld tussen makers van de meest populaire video's op het platform. Google zegt te kijken naar meerdere manieren om geld te verdienen met Shorts.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01