072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

YouTube Music gaat luisteren op de achtergrond gratis maken in Canada

datum: 05-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube Music gaat de mogelijkheid om naar muziek op de achtergrond te luisteren gratis maken voor alle gebruikers. Momenteel is deze functie alleen beschikbaar voor Premium-gebruikers. Canada krijgt eerst de gratis versie.

In tegenstelling tot de Premium-versie zal de gratis versie van de functie advertenties bevatten, zo maakte YouTube bekend . Anders zou de functie hetzelfde moeten werken als die versie. Luisteren op de achtergrond stelt gebruikers in staat om muziek af te spelen op YouTube terwijl een andere app open is, of met het scherm uit. De gratis versie wordt vanaf 3 november uitgefaseerd in Canada. Het is niet aangekondigd wanneer de functie gratis beschikbaar zal zijn in andere landen.

YouTube Music is een muziekstreamingservice van YouTube vergelijkbaar met Spotify. In tegenstelling tot de normale YouTube krijgen gebruikers geen muziekvideo's te zien, maar de nummers. Gebruikers kunnen schakelen tussen de muziek en de video. Ze kunnen ook afspeellijsten samenstellen en aanbevolen muziek krijgen. Het enige wat je niet kunt doen is naar muziek luisteren met het scherm uit. Gebruikers met een gratis account krijgen nu een melding dat ze Premium moeten nemen als ze willen luisteren met het scherm uit. Wel is het mogelijk om YouTube Music te gebruiken op een smartwatch via Wear OS.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01