072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

YouTube-partnerprogramma heeft twee miljoen makers en verdiende 25 miljard

datum: 23-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube zegt dat er twee miljoen 'creators' zijn aangesloten bij het Affiliate-programma. Dat zijn makers die geld kunnen verdienen met advertenties op het platform. YouTube claimt het afgelopen jaar een recordbedrag aan die makers te hebben uitbetaald.

Het is voor het eerst dat het aantal makers in het programma de twee miljoen overschrijdt, schrijft YouTube . Dit zijn videomakers die aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten minimaal 1.000 abonnees hebben die de afgelopen 12 maanden minimaal 4.000 uur aan video's hebben bekeken. Dergelijke makers komen in aanmerking voor het YouTube-partnerprogramma . Dat betekent dat ze geld kunnen verdienen met advertenties, donaties of livestreams.

YouTube zegt ook steeds meer geld uit te betalen aan die makers. In de afgelopen drie jaar, volgens YouTube, meer dan dertig miljard dollar, of zo'n 25 miljard euro. In het tweede kwartaal van vorig jaar zou het zelfs zeven miljard dollar of zo'n zes miljard euro zijn.

De videostreamingservice zegt ook succes te zien in zijn beleid rond video's die de regels van het platform overtreden. Het bedrijf geeft alleen cijfers over het vierde kwartaal van vorig jaar. Destijds zou slechts 0,18 procent van alle weergaven op het platform door dergelijke inhoud worden verklaard.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01