072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

YouTube voegt optie toe om video's vanaf de telefoon op pc te blijven bekijken

datum: 04-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

YouTube heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee gebruikers video's die ze op de telefoon begonnen vanaf hetzelfde punt op een desktop kunnen blijven bekijken via een minispeler onder aan het scherm.

Met de functie, ontdekt door 9to5Google , onthoudt YouTube hoe ver een gebruiker een video op zijn of haar mobiel heeft bekeken en laat de gebruiker de video vervolgens op de pc bekijken. Wanneer de gebruiker op hetzelfde Google-account YouTube op een desktop opent, verschijnt de niet-afgespeelde video automatisch rechtsonder in het scherm, in een minispeler.

De functie werkt niet andersom; een half bekeken video op pc verschijnt niet in minispeler op telefoon-app. Volgens 9to5Google zou het echter ook moeten werken voor niet volledig bekeken video's op Android TV. YouTube zelf heeft niets gemeld over de functie. In een kleine test werkte de functie nog niet, dus het lijkt erop dat de optie nog niet voor alle gebruikers is uitgerold.

YouTube herinnerde zich al hoe ver een gebruiker was met een video, maar tot nu toe moest een gebruiker de video eerst op een desktop vinden. Die moeite wordt nu bespaard met deze functie. Verschillende internetbrowsers hebben ook een dergelijke functie met tabbladen geïntroduceerd, waardoor tabbladen die op mobiel zijn geopend, kunnen worden gevonden via de computerbrowser. Onder andere Microsoft Edge heeft die functie onlangs geïntroduceerd .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01