072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Ziggo dataverbruik bereikte zondag recordpiek na invoering lockdown - update

datum: 15-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Het dataverbruik van Ziggo bereikte op zondag 14 november een recordpiek op zijn vaste netwerk. Dat record is 460Gbit/s hoger dan het vorige record. Het bedrijf speculeert dat dit netwerkverkeer onder meer te verklaren is door de nieuwe gedeeltelijke lockdown.

VodafoneZiggo meldt dat het bedrijf na de invoering van de lockdown op zaterdag 13 november een toename van het netwerkverkeer heeft opgemerkt. Tegelijkertijd is de piek op zondag te verklaren door 'het toegenomen dataverbruik in het algemeen', schrijft het bedrijf. Zondagavond vond ook de Formule 1 Grand Prix van Braziliƫ plaats.

Het vorige record van VodafoneZiggo is verbeterd met 460Gbit/s. Dat record werd gevestigd rond het begin van de avondklok in februari . Afgelopen december meldde de provider ook recordpieken op zijn netwerk, tijdens de implementatie van een nieuwe lockdown.

Exacte cijfers over het dataverbruik deelt het bedrijf niet. Ter illustratie: de Amsterdam Internet Exchange, het belangrijkste internetknooppunt in Nederland dat onder meer de datastroom tussen providers afhandelt, verwerkt gemiddeld 6,5Tbit/s en piekte eerder dit jaar voor het eerst boven de 10Tbit/s.

Ook de AMS-IX registreerde sinds het begin van de pandemie een aanzienlijke toename van het netwerkverkeer, meldde de CEO van het internetknooppunt eerder dit jaar. Zondag piekte het netwerkverkeer bij AMS-IX opnieuw op bijna 10Tbit/s.

Update: Aanvankelijk stond in het artikel dat het totale internetverkeer van Ziggo piekte op 460Gbit/s. De piek is 460Gbit/s hoger dan het oude record, maar exacte cijfers over het dataverbruik zijn niet bekend. Het artikel is hierop aangepast.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01