072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

Ziggo ondersteunt vanaf december IPv6 voor modems in bridge-modus

datum: 16-11-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Ziggo-klanten die hun modem in bridge-modus gebruiken, kunnen over twee weken gebruik maken van IPv6. Klanten moeten hun modem hiervoor correct hebben ingesteld en binnen twee weken opnieuw opstarten.

Meerdere tweakers zeggen op GoT een mail te hebben gekregen van onder meer Ziggo over de komst van IPv6-ondersteuning. De mail is bedoeld voor klanten die hun Ziggo-modem in bridge-modus gebruiken en in de mail zegt het bedrijf IPv6 te activeren voor klanten.

Volgens Ziggo moeten klanten drie punten aanvinken om gebruik te kunnen maken van IPv6. Zo moeten ze binnen hun routerinstellingen controleren of IPv6 is geactiveerd. Als IPv6 hier is uitgeschakeld, krijgen klanten de nieuwe adressen ook niet. Op het tweede punt wordt gebruikers geadviseerd om de firewall-instellingen van hun router te controleren.

Ten slotte vereisen sommige routers dat klanten Prefix Delegation inschakelen om IPv6-adressen te verkrijgen. Wanneer klanten naar de PD-grootte worden gevraagd, moeten ze /56 invoeren. Met het IPv6-internetverbindingstype moeten gebruikers automatisch of DHCPv6 kiezen.

Als deze instellingen correct zijn, moet de gebruiker zijn of haar router opnieuw opstarten. Over twee weken is IPv6 beschikbaar bij Ziggo, daarna moeten klanten ook hun Ziggo-modem opnieuw opstarten. Dan moeten de IPv6-adressen beschikbaar zijn, zegt het bedrijf.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01