072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Ziggo stopt eind maart met het uitfaseren van analoge radio via de kabel

datum: 22-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Ziggo schakelt op 29 maart het analoge radiosignaal uit voor klanten in de regio's Helmond, Groningen en Den Bosch. Daarna wordt analoge radio via de kabel in heel Nederland uitgeschakeld. Zo wil Ziggo ruimte vrijmaken voor 'nieuwe technieken'.

De drie regio's zijn de laatste die de overstap naar digitale radio nog niet hebben gemaakt , meldt Ziggo . Begin 2021 is Ziggo begonnen met het afsluiten van analoge radio via de kabel. De aanbieder deed dit gefaseerd per gebied.

De provider heeft nog geen concrete plannen bekend gemaakt over wat Ziggo gaat doen na het sluiten van analoge radio via de kabel. In een achtergrondverhaal schrijft de aanbieder dat dit ruimte biedt voor 'nieuwe technieken', zoals Docsis 3.1. In theorie kan de vrijgekomen bandbreedte gebruikt worden voor hogere uploadsnelheden, maar daar heeft Ziggo nog geen uitspraak over gedaan.

Het plan was dat de overstap naar digitale radio eind 2021 compleet zou zijn, maar dat werd uitgesteld omdat er niet genoeg digitale radio-ontvangers waren om aan te bieden aan klanten die een alternatief nodig hadden. In de loop van 2021 was de beëindiging van het analoge tv-signaal via de kabel al voltooid. Ziggo is hier in 2018 mee begonnen. Dit is ook gedaan om frequentieruimte vrij te maken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01