072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Zoom maakt realtime ondertitels beschikbaar voor gratis accounts

datum: 25-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Zoom maakt zijn realtime ondertitelingsfunctie beschikbaar voor alle gebruikers. Deze functie was voorheen alleen beschikbaar voor betalende gebruikers. Realtime ondertitels zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Ondersteuning voor andere talen volgt later.

Zoom kondigt de algemene beschikbaarheid van zijn AI-ondertitelingsfunctie op zijn website aan . Gebruikers kunnen de functie inschakelen via de Zoom-webportal. Accountbeheerders kunnen dat doen voor gebruikers met een multi-account, meldt het bedrijf. De functie kan dan tijdens vergaderingen worden in- en uitgeschakeld via de toolbar onderaan de applicatie. De functie maakt gebruik van spraakherkenning om realtime ondertiteling toe te voegen aan Zoom-vergaderingen.

Live ondertiteling wordt momenteel alleen in het Engels aangeboden, maar Zoom meldde eerder dat de functie "vóór het einde van 2022" ondersteuning zal bieden voor "dertig verschillende talen", zonder op meer concrete details in te gaan. Ook wil het bedrijf de ondertitels uitbreiden met een realtime vertaalfunctie, die ook voor eind volgend jaar moet uitkomen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01