072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Grote fabrikant stopt productie Intel Arc GPU's vanwege kwaliteitsproblemen'

datum: 05-08-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De release van Intel Arc GPU's zou verre van soepel verlopen nadat ten minste één onafhankelijke GPU-fabrikant stopt met het produceren van videokaarten op basis van Intel's GPU. Ook pc-fabrikanten en verkopers zouden de Arc Alchemist-productlijn niet vertrouwen.

Er zou weinig vertrouwen zijn in Intel's nieuwe grafische kaarten in verschillende lagen van de pc-industrie , meldt Igor's Lab op basis van verschillende bronnen . Het Duitse medium sprak in ieder geval met één grote boardpartner die vanwege 'zorgen om de kwaliteit' volledig zou zijn gestopt met het produceren van eigen videokaarten op basis van Intel's Arc GPU's.

Om zijn bronnen te beschermen noemt Igor Walllossek geen concrete namen, maar zou wel een 'geweldige partner' zijn. Bedrijven als ASUS, MSI en Gigabyte zijn potentiële AIBS die hun eigen verschillende videokaarten maken met componenten van GPU-giganten als Nvidia, AMD en sinds kort mogelijk ook Intel. Voor alle duidelijkheid, het is niet bekend of het een van die bedrijven is, of een andere partij zoals EVGA, ASRock, Sapphire, Gunnir of Zotac.

Verschillende bedrijven zouden aan Walllossek hebben bevestigd dat Intel hen benadrukte dat de focus op de OEM-markt moet liggen. Fabrikanten worden dus aangemoedigd om Intel Arc-varianten door te verkopen aan pc-fabrikanten, wat niet zo lucratief zou zijn als de individuele verkoop van GPU's.

In tegenstelling tot concurrenten biedt Intel echter naar verluidt geen prijsgaranties en zou het bedrijf zeer slechte voorwaarden hebben die de verkoop- en retoursystemen van derden zouden moeten ondersteunen. Verschillende verkooppartners in Duitsland zouden om deze redenen geen zaken met Intel zijn aangegaan. Andere Europese "dealers, potentiële distributeurs en fabrikanten" zouden volgens Walllossek ook "weinig of geen interesse" hebben in de nieuwe productlijn van Intel.

Igor's Lab benadrukt dat deze ontwikkelingen plaatsvonden voordat de eerste teleurstellende benchmarks en meldingen van stuurprogrammaproblemen online verschenen. Voorlopig is officiële informatie over de Arc-familie schaars, aangezien Intel de gloednieuwe productlijn zeer beperkt en in fasen op slechts enkele markten uitbrengt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01