072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Nvidia plaatst spoedbestellingen bij TSMC vanwege sterk stijgende vraag naar gpu's'

datum: 26-05-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia heeft spoedorders geplaatst bij TSMC voor de productie van chips vanwege een snel toenemende vraag naar haar datacenterproducten. Dat schrijft DigiTimes op basis van eigen bronnen.

Nvidia heeft een hele reeks spoedorders geplaatst, voornamelijk voor de H100 en A100 datacenter GPU's en voor de Chinese varianten, de H800 en A800, vertellen bronnen aan DigiTimes . Er zijn zoveel bestellingen geplaatst dat de bezettingsgraad van de 4nm- en 5nm-chipproductielijnen bijna vol is. TSMC moet naar verluidt tot het einde van het jaar een versneld productieschema aanhouden om de bestellingen bij te houden. Ook de bezettingsgraad voor de 6nm- en 7nm-lijnen zou zijn toegenomen door de plotselinge stroom aan orders.

Eerder deze week maakte Nvidia bij de presentatie van haar laatste kwartaalcijfers bekend dat de vraag 'naar al onze datacenterproducten' toeneemt en dat het bedrijf het aanbod daarom 'aanzienlijk' vergroot. Ook TSMC zou verrast zijn door deze plotselinge stijging van de vraag, schrijft DigiTimes. De chipfabrikant verwachtte in eerste instantie alleen dit jaar een flink aantal bestellingen van Apple, aldus de site.

In het eerste kwartaal van fiscaal 2024, dat eindigde op 30 april, boekte Nvidia een omzetstijging van 19 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet bedroeg $ 7,19 miljard. Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal een omzet van ongeveer $ 11 miljard te genereren. Nvidia wijt de stijgende vraag naar zijn datacenter-GPU's aan de populariteit van AI. “Bedrijven proberen zo snel mogelijk generatieve AI toe te passen in elk product, bedrijfsproces en dienst.”

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01