072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

'Problematische 12Vhpwr-connector krijgt opvolger in PCIe 6.0-standaard'

datum: 03-07-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Kort na de introductie krijgt de 12Vhpwr connector voor videokaarten een opvolger. Dat zou gebeuren als onderdeel van de PCI Express 6.0-standaard, beweert Igor Walllossek van de Duitse website Igor's Lab. De nieuwe connector is achterwaarts compatibel met 12Vhpwr.

De belangrijkste wijziging aan de aangepaste connector, die momenteel de werknaam 12V-2x6 heeft, is dat de vier datapinnen verder naar binnen zijn verplaatst. Twee van die pinnen zijn verantwoordelijk voor het detecteren van de videokaart, wat betekent dat de videokaart als een geheel gaat niet aan zolang die twee datapinnen geen contact maken. Doordat ze nu dieper in de connector zitten, 1,7 mm in plaats van 0,4 mm, wordt er veel later contact gemaakt en zal de videokaart dus niet functioneren als je de kabel niet (bijna) helemaal hebt ingeplugd.

Hoewel de normeringsorganisatie PCI-SIG in de genoemde documenten erop aandringt dat de kabels niet direct na de connector gebogen mogen worden, zullen er strenge eisen worden gesteld aan de mate waarin de kabels en connectoren een dergelijke belasting moeten kunnen weerstaan. Zijdelingse druk op de connector of kabel kan resulteren in een ongelijkmatig contact tussen alle pinnen, wat resulteert in een ongelijkmatige stroomverdeling. Alle gebruikte componenten moeten hierop zijn voorbereid; in feite moeten ze te groot zijn om hogere stromen aan te kunnen dan de norm voorschrijft.

De PCI-Express 6.0-standaard werd vorig jaar al gepresenteerd, maar de eerste apparaten en processors die dat ondersteunen, worden niet voor 2024 verwacht. De inmiddels gelekte documenten zouden onderdeel zijn van een schets voor een aanvulling op de al vastgestelde PCIe 6.0-standaard de ATX 3.1-specificatie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01