072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD brengt Radeon GPU Detective-tool uit voor het analyseren van GPU-crashes

datum: 18-08-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD introduceert een Radeon GPU Detective-tool. Die tool zou gebruikers moeten helpen bij het oplossen van GPU-crashes. De software is gratis beschikbaar en is compatibel met AMD's Radeon RX 6000 en RX 7000 videokaarten.

De nieuwe Radeon GPU Detective-tool van AMD kan rapporten genereren met informatie over GPU-crashes in de vorm van tekst of JSON-bestanden. Die informatie kan gebruikers helpen de oorzaak van een GPU-crash te vinden. Het rapport bevat paginafoutdetails , brongegevens en uitvoeringsmarkeringen die precies aangeven welke berekeningen de GPU uitvoerde voordat deze crashte.

Versie 1.0 van AMD's RGD-software kan GPU-crashes detecteren die worden veroorzaakt door zogenaamde TDR- gebeurtenissen. Wanneer een GPU-fout ervoor zorgt dat het GPU-stuurprogramma gedurende een bepaalde tijd niet meer reageert, probeert het besturingssysteem het stuurprogramma opnieuw in te stellen. In Windows gebeurt dit na twee seconden. Radeon GPU Detective kan dergelijke TDR-gebeurtenissen detecteren en analyseren. Dat werkt echter alleen voor crashes die optreden in DirectX 12-software en games. Andere grafische API's, zoals DirectX 11 en Vulkan, worden momenteel niet ondersteund.

Radeon GPU Detective is in de eerste plaats bedoeld voor ontwikkelaars, maar is ook beschikbaar voor particulieren. De software is beschikbaar voor Windows en is compatibel met AMD's Radeon RX 6000 of 7000 videokaarten. De software vereist ook de nieuwste AMD Radeon Adrenalin-stuurprogrammaversie, 23.7.2. De code van RGD is open source en kan worden bekeken op GitHub . AMD heeft ook een handleiding voor de tool gepubliceerd .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01