072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

AMD reageert op meldingen van 'geëxplodeerde' Ryzen 7000X3D-processors vanwege overvolting

datum: 26-04-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

AMD heeft gereageerd op meldingen van 'ontplofte' AMD Ryzen 7000X3D CPU's. Het bedrijf zegt dat het probleem verband houdt met overspanning, die wordt toegepast bij overklokken. AMD vraagt getroffen klanten om contact op te nemen met de klantenservice.

"We zijn op de hoogte van een beperkt aantal rapporten online waarin wordt beweerd dat te hoge spanning tijdens overklokken de moederbordsocket en CPU-pads kan beschadigen. mogelijk beschadigd", zei AMD in een verklaring aan Anandtech . "We onderzoeken de situatie actief en werken samen met onze ODM-partners om ervoor te zorgen dat de voltages die via de bios-instellingen op Ryzen 7000X3D CPU's worden toegepast, binnen de productspecificaties vallen. blijven." Het bedrijf dringt er bij getroffen gebruikers op aan contact op te nemen met de klantenservice.

Onlangs kwamen problemen met uitgebrande Ryzen 7000X3D-processors aan het licht . Verschillende gebruikers meldden op sociale media dat hun CPU's niet meer werkten. Bij demontage ontdekten ze dat de socket op het moederbord was verbrand. Aan de onderkant van de CPU's is een uitstulping te zien op de pads die contact maken met de socket.

Moederbordfabrikanten ASUS en MSI gaven eerder een verklaring af. Ze meldden deze week ook dat het probleem te maken had met het toepassen van een te hoge spanning bij het overklokken van de CPU's. Het handmatig aanpassen van de spanning is niet mogelijk op de Ryzen 7000X3D-serie, vanwege de hogere gevoeligheid van de 3D V-Cache op de processors. Overspanning was mogelijk via een omweg, door hogere vermogenslimieten in te stellen in Precision Boost Overdrive 2. ASUS sprak ook over het gebruik van AMD EXPO. Dat is AMD's alternatief voor de Intel XMP-geheugenoverklokprofielen, die een hoger Vsoc-voltage gebruiken. Professionele overklokker der8auer ontdekte in een video dat alle gebruikers die soortgelijke problemen meldden EXPO gebruikten.

MSI heeft nu een bios-update uitgebracht die de voltages beperkt en ASUS doet hetzelfde. ASUS zei al dat het bedrijf samen met AMD werkt aan "nieuwe regels" voor EXPO- en Vsoc-spanningen. De fabrikanten riepen gebruikers ook op om te updaten naar de nieuwste bios-versie en te wachten op verdere communicatie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01