072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

ASRock lijkt prestaties en specificaties Intel Raptor Lake-vernieuwing te hebben onthuld

datum: 18-08-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

ASRock China heeft verschillende vermoedelijke specificaties en prestaties van de Intel Raptor Lake-vernieuwing onthuld in een nu verwijderde Weibo-post. Er waren nog geen officiële indicaties van de prestaties van de aankomende processorserie.

Volgens de moederbordfabrikant krijgen moederborden uit de 600- en 700-serie nog een bios-update voor de Raptor Lake-verversingsprocessor, wat betekent dat moederborden voor de twaalfde generatie Intel-processors nog een subgeneratie mee kunnen. Verder moeten volgens ASRock de betreffende processors DDR5-6400-ondersteuning krijgen, maar aangezien ook nog 600- en 700-serie moederborden worden ondersteund, is ook DDR4-ondersteuning van toepassing. Huidige Raptor Lake-CPU's ondersteunen DDR5-snelheden tot 5600MT/s voor één dimm per geheugenkanaal.

Het merk noemt ook nog een andere prestatie-indicator: een prestatiewinst van vier tot acht procent, kijkend naar één kern en vergeleken met de reguliere Raptor Lake-generatie. Multicore-prestaties zouden met acht tot vijftien procent verbeteren. Zulke relatief kleine prestatieverbeteringen zijn te verwachten bij een refresh, hoewel VideoCardz benadrukt dat het niet helemaal duidelijk is hoe ASRock tot deze cijfers kwam. Volgens de website publiceert het Chinese account van de fabrikant vaak onofficiële gegevens.

ASRock zegt in het verwijderde bericht dat Intel de Raptor Lake-vernieuwing in oktober zal uitbrengen, wat door verschillende bronnen is gesuggereerd . De 14e generatie Core CPU's zullen naar verwachting worden aangekondigd tijdens het Intel Innovation-evenement op 19 september.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01