072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

ASUS registreert GeForce RTX 3070 Noctua grafische kaart bij EEC

datum: 04-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

ASUS heeft een GeForce RTX 3070 Noctua geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie. Dat suggereert dat de fabrikant met Noctua aan een videokaart werkt. ASUS bracht in het verleden al PhD-waterkoelers uit met Noctua-fans.

ASUS' EEG-registratie omvat, naast verschillende andere videokaarten, een RTX3070-8G-NOCTUA, merkte Twitter-gebruiker Komachi_Ensaka op . EEC-lijsten bevatten geen afbeeldingen en het is daarom niet duidelijk hoe de vermeende videokaart eruit zou zien.

Noctua is een Oostenrijkse koelerfabrikant die vooral bekend staat om zijn ventilatoren en processorkoelers, maar het bedrijf heeft nog nooit eerder een koeler voor videokaarten geproduceerd. Zo is het onduidelijk of het een luchtgekoelde GPU wordt, met een heatsink en ventilatoren van Noctua, of een videokaart met een AIO waterkoeler. ASUS introduceerde eerder ROG Ryujin-aio waterkoelers, die werden geleverd met Noctua-fans.

Een EEG-registratie betekent niet altijd dat de videokaart binnenkort op de markt komt, of helemaal niet uitkomt. Er gingen echter al eerder geruchten over een videokaart van ASUS en Noctua, merkt VideoCardz ook op. Hwcooling deed naar aanleiding hiervan navraag bij ASUS en Noctua. De bedrijven konden destijds niets bevestigen, maar lieten doorschemeren dat er mogelijk een Noctua-videokaart in ontwikkeling is bij ASUS. "Ik kan hier nog geen commentaar op geven, maar hopelijk binnenkort", zegt een woordvoerder tegen Hwcooling.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01