072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

ASUS registreert GeForce RTX 3070 Noctua grafische kaart bij EEC

datum: 04-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

ASUS heeft een GeForce RTX 3070 Noctua geregistreerd bij de Euraziatische Economische Commissie. Dat suggereert dat de fabrikant met Noctua aan een videokaart werkt. ASUS bracht in het verleden al PhD-waterkoelers uit met Noctua-fans.

ASUS' EEG-registratie omvat, naast verschillende andere videokaarten, een RTX3070-8G-NOCTUA, merkte Twitter-gebruiker Komachi_Ensaka op . EEC-lijsten bevatten geen afbeeldingen en het is daarom niet duidelijk hoe de vermeende videokaart eruit zou zien.

Noctua is een Oostenrijkse koelerfabrikant die vooral bekend staat om zijn ventilatoren en processorkoelers, maar het bedrijf heeft nog nooit eerder een koeler voor videokaarten geproduceerd. Zo is het onduidelijk of het een luchtgekoelde GPU wordt, met een heatsink en ventilatoren van Noctua, of een videokaart met een AIO waterkoeler. ASUS introduceerde eerder ROG Ryujin-aio waterkoelers, die werden geleverd met Noctua-fans.

Een EEG-registratie betekent niet altijd dat de videokaart binnenkort op de markt komt, of helemaal niet uitkomt. Er gingen echter al eerder geruchten over een videokaart van ASUS en Noctua, merkt VideoCardz ook op. Hwcooling deed naar aanleiding hiervan navraag bij ASUS en Noctua. De bedrijven konden destijds niets bevestigen, maar lieten doorschemeren dat er mogelijk een Noctua-videokaart in ontwikkeling is bij ASUS. "Ik kan hier nog geen commentaar op geven, maar hopelijk binnenkort", zegt een woordvoerder tegen Hwcooling.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01