072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Foto toont mogelijk prototype Z690-moederbord voor Intel Alder Lake-CPU's

datum: 31-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Foto's van een mogelijk Intel Z690-moederbord zijn opgedoken op een Chinees social media-platform. Een Bilibili-gebruiker deelt afbeeldingen van zo'n moederbord, dat zou worden gebruikt voor Intel's aankomende Alder Lake-S CPU-serie.

Het is niet bekend welk bord partner produceert dit moederbord, maar op basis van de VRM ontwerp met 23 fasen per 18 + 2 + 3 lijkt een high-end model, VideoCardz ook schrijft . De Bilibili-gebruiker schrijft dat het een Z690-moederbord is, merkte Twitter-gebruiker davideneco25320 op. Het moederbord staat momenteel nog onder embargo, schrijft de Bilibili-gebruiker.

Het zou een prototype zijn van een Z690-moederbord, dus het mist meerdere aansluitingen. Zo ontbreken de twee 8-pins aansluitingen voor de CPU-voeding. Ook de LGA1700-socket is incompleet. Het moederbord heeft ook drie M.2-slots voor SSD's. De leaker geeft geen verdere details over het moederbord.

Intel zal naar verwachting zijn eerdere Alder Lake-processors en de Z690-chipset introduceren rond het Intel-innovatie-evenement, dat op 27 oktober zal plaatsvinden. De eerste producten zouden tussen 25 oktober en 19 november worden uitgebracht, meldde Igor's LAB eerder deze week. De processors worden geproduceerd op de Intel 7 node. Dat is het voormalige 10nm Enhanced Superfin-proces van het bedrijf; Intel heeft onlangs zijn knooppunten hernoemd om een "duidelijker beeld" te geven in vergelijking met concurrerende chipproducten. Er zijn al details verschenen over de aankomende Alder Lake-chips , die twee soorten cores zouden hebben, DDR5-ondersteuning en mogelijk ook PCIe 5.0.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01