072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Fractal Design vervangt Torrent Fan Hub vanwege mogelijke kortsluiting

datum: 28-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Fractal Design waarschuwt dat de ventilatorhub in de Torrent-behuizing kortsluiting kan veroorzaken. Het bedrijf dringt er bij gebruikers op aan om de fan hub niet te gebruiken en zal gratis vervangingen aanbieden.

Fractal Design schort de verkoop van de Torrent-case tijdelijk op, zodat er geen exemplaren met defecte fanhubs meer in handen vallen van potentiële kopers, meldt het bedrijf in een blogpost . Nadat de bijgewerkte fanhub beschikbaar is, wordt de verkoop van de behuizing hervat. Fractal Design schrijft dat het ontwikkelteam "onvermoeibaar werkt aan het ontwerpen en produceren van een bijgewerkte versie" van de fanhub, die "zo snel mogelijk" moet worden uitgebracht. Het bedrijf verwacht de eerste vervangende exemplaren binnen twee tot drie weken naar Torrent-eigenaren te sturen.

Gebruikers van Torrent-cases wordt aangeraden de fanhub uit te schakelen en instructies te delen om dit te doen . Gebruikers kunnen een vervangende ventilatorhub aanvragen op de website van Fractal Design, die wordt verzonden zodra de nieuwe beschikbaar zijn. Het bedrijf heeft ook met retailpartners gesproken en zou volledige terugbetalingen bieden aan degenen die niet willen wachten op de vervangende kit.

Hoe groot het probleem is, is niet bekend. Fractal Design stelt dat het "minder dan vijf" meldingen van gebruikers heeft ontvangen. Het probleem zou "in de meeste gevallen" de kortsluitbeveiliging in de voeding activeren, schrijft het bedrijf. Hierdoor wordt de pc direct uitgeschakeld en wordt blijvende schade voorkomen, hoewel het ook 'moeilijk op te sporen' problemen kan veroorzaken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01