072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Fractal Design vervangt Torrent Fan Hub vanwege mogelijke kortsluiting

datum: 28-08-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Fractal Design waarschuwt dat de ventilatorhub in de Torrent-behuizing kortsluiting kan veroorzaken. Het bedrijf dringt er bij gebruikers op aan om de fan hub niet te gebruiken en zal gratis vervangingen aanbieden.

Fractal Design schort de verkoop van de Torrent-case tijdelijk op, zodat er geen exemplaren met defecte fanhubs meer in handen vallen van potentiƫle kopers, meldt het bedrijf in een blogpost . Nadat de bijgewerkte fanhub beschikbaar is, wordt de verkoop van de behuizing hervat. Fractal Design schrijft dat het ontwikkelteam "onvermoeibaar werkt aan het ontwerpen en produceren van een bijgewerkte versie" van de fanhub, die "zo snel mogelijk" moet worden uitgebracht. Het bedrijf verwacht de eerste vervangende exemplaren binnen twee tot drie weken naar Torrent-eigenaren te sturen.

Gebruikers van Torrent-cases wordt aangeraden de fanhub uit te schakelen en instructies te delen om dit te doen . Gebruikers kunnen een vervangende ventilatorhub aanvragen op de website van Fractal Design, die wordt verzonden zodra de nieuwe beschikbaar zijn. Het bedrijf heeft ook met retailpartners gesproken en zou volledige terugbetalingen bieden aan degenen die niet willen wachten op de vervangende kit.

Hoe groot het probleem is, is niet bekend. Fractal Design stelt dat het "minder dan vijf" meldingen van gebruikers heeft ontvangen. Het probleem zou "in de meeste gevallen" de kortsluitbeveiliging in de voeding activeren, schrijft het bedrijf. Hierdoor wordt de pc direct uitgeschakeld en wordt blijvende schade voorkomen, hoewel het ook 'moeilijk op te sporen' problemen kan veroorzaken.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01