072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Gerucht: Acer werkt aan standalone videokaarten met AMD GPU's

datum: 01-02-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Het gerucht gaat dat Acer de markt betreedt voor stand-alone AMD-videokaarten. Dit zou dan gebeuren als onderdeel van zijn merknaam Predator. De fabrikant kwam eerder met twee desktopkaarten op basis van Intel Arc-gpu's.

China's Board Channels meldt "geruchten dat een grote fabrikant op het punt staat officieel de videokaartmarkt te betreden". Dit verwijst naar Acer. Naar verluidt zouden Nvidia-gpu's nog geen deel uitmaken van de videokaarten van Acer en beperkt blijven tot gpu's van AMD en Intel. Het is onduidelijk hoe betrouwbaar deze geruchten precies zijn en wanneer de videokaarten van Acer precies uitkomen.

Acer gebruikt al lang videokaarten voor zijn Predator pc-gamingsystemen, hoewel dit alleen Nvidia-referentiemodellen zijn en geen aangepaste videokaarten. Wat dat betreft is de mogelijke toetreding tot de markt voor custom grafische kaarten en de keuze om uitsluitend voor AMD te gaan enigszins opmerkelijk. Eerder bracht de fabrikant ook al twee losse desktopkaarten uit op basis van Intel Arc Alchemist GPU's, namelijk de A770 16GB Predator BiFrost en de A380 Predator.

Op basis van Chinese rapporten meldt WccfTech dat Acer samen met AMD zou kijken naar het aanbieden van standalone videokaarten binnen de Radeon RX 7900-serie. Videocardz stelt echter dat het voor Acer logischer is om te wachten op de aankomende midrange RX 7800 en 7700 videokaarten, mede omdat de GPU-markt momenteel stagneert en er voldoende high-end modellen beschikbaar zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01