072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Gerucht: Intel's aankomende LGA1851-platform voor Arrow Lake ondersteunt alleen DDR5

datum: 21-08-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Het aanstaande LGA1851-platform van Intel ondersteunt naar verluidt niet langer DDR4-geheugen, alleen DDR5. Ook de socket moet tot 2026 worden ondersteund. Volgend jaar komt LGA1851 uit, samen met Intel's Arrow Lake-desktopprocessors.

Bekende leaker @momomo_us meldde onlangs dat Intel's Arrow Lake-serie en socket LGA1851 alleen DDR5-geheugen ondersteunen , merkt ook VideoCardz op . Het platform komt volgens de leaker in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar. Intel bevestigde eerder dat Arrow Lake in 2024 zal worden uitgebracht. Dit jaar zal Intel naar verwachting een vernieuwing van zijn bestaande Raptor Lake-CPU's uitbrengen.

Volgens leaker @leaf_hobby wordt ook LGA1851 tot 2026 ondersteund. Dat betekent dat het platform mogelijk drie CPU-generaties meegaat. Normaal gesproken brengt Intel twee generaties per socket uit, hoewel de huidige socket LGA1700 ook drie CPU-generaties krijgt, gezien de vermeende komst van de aanstaande Raptor Lake-vernieuwing.

De leaker meldt in andere tweets dat Arrow Lake-processors mogelijk extra L3-cache krijgen voor de geïntegreerde gpu, die op een aparte chiplet in de processor zit. De @leaf_hobby bevestigt ook dat Arrow Lake 3 MB L2-cache per P-core krijgt, waarover al eerder geruchten gingen. Volgens de leaker is de informatie nog niet volledig geverifieerd, maar heeft zijn of haar bron eerder corrigerende informatie gedeeld.

De Arrow Lake-serie staat gepland voor 2024. Intel zal naar verwachting in die serie desktop- en laptopprocessors uitbrengen. De processors krijgen onder meer een chiplet-achtige structuur met tegels . Dit jaar komt Intel al met een vergelijkbare Meteor Lake-architectuur naar buiten, al zullen die processors alleen in laptops verschijnen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01