072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Gerucht: Intel zal Raptor Lake refresh in oktober uitbrengen

datum: 19-06-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel is naar verluidt van plan om dit jaar een Raptor Lake-vernieuwing van zowel de K-serie als de niet-K-serie uit te brengen, respectievelijk in oktober en november of december van dit jaar. Er zou ook een verversing van Sapphire Rapids worden gepland.

De informatie is afkomstig van ECSM, die op Billibili in China schrijft dat er naast verbeterde versies van de huidige Raptor Lake-processors ook een nieuwe variant met 8 performance cores en 12 E-cores gelanceerd moet worden. De bron beweerde ongeveer een jaar geleden ook dat de Raptor Lake-generatie in oktober van dit jaar een opfrisbeurt zou krijgen. De bron publiceert regelmatig nauwkeurige informatie over Intel-processors op Chinese sociale media.

Diverse media speculeren dat Intel deze refresh uitbrengt onder de naam '14th Gen Core' en deze naam dus niet geeft aan de resterende SKU's binnen de Meteor Lake-generatie. Intel bevestigde onlangs dat er inderdaad een rebrand voor consumentenprocessors aankomt, maar welke serie welke naam krijgt is niet bekend. Daardoor is er veel onduidelijkheid over de aankomende processorreeks.

ECSM onderstreept verder dat Meteor Lake S-processors voor desktop inderdaad zijn geschrapt omdat deze serie 'niet voldoet aan de verwachtingen van Intel'. Ook hoorden Tweakers op Computex in de wandelgangen dat de desktopvariant van de aankomende generatie cpu's niet uitgebracht gaat worden. Mobiele Meteor Lake-CPU's zouden in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen. Tweakers kreeg onlangs een preview van deze CPU te zien.

Er zouden ook bijgewerkte Xeon-processors in de pijplijn zitten; Naar verluidt brengt Intel begin 2024 een Sapphire Rapids-vernieuwing uit, die een vermeende Xeon W2500 en W3500 zal bevatten. Ten slotte zou Arrow Lake-S eind 2024 of begin 2025 op de markt moeten komen. Dit zou Intels volgende grote update van de processorarchitectuur zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01