072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel: Arc grafische kaarten krijgen geen ingebouwd cryptominingslot

datum: 12-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel's aankomende Arc grafische kaarten zullen geen methoden bevatten om cryptomining tegen te gaan. Dat maakten Raja Koduri en Roger Chandler van het bedrijf duidelijk in een interview.

In een interview met Gadgets 360 over de nieuwe Arc-serie videokaarten, zeiden Koduri van de Accelerated Computing Systems and Graphics- divisie en Chandler van Client Graphics Products and Solutions dat een softwarevergrendelingssysteem tegen cryptomining "geen prioriteit heeft". "We gaan er geen extra werk in steken." Volgens de twee leidinggevenden zou de kaart gewoon voor iedereen beschikbaar moeten zijn en heeft het bedrijf zich met optimalisaties gericht op gamers en makers. Daarin volgen ze niet het voorbeeld van Nvidia, dat voor zijn RTX 3000-serie een soort softwareslot heeft ontwikkeld in de vorm van het Lite Hash Rate- initiatief , waardoor miners zeggen niet meteen de hele voorraad te kopen.

Koduri en Chandler zeggen daarom niet te kunnen beloven dat er voldoende voorraad zal zijn wanneer de Arc GPU's, codenaam Alchemist, begin 2022 uitkomen . “Vanwege de grote vraag kan ik niet garanderen dat er voldoende voorraad zal zijn. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de concurrentie.” Het feit dat de markt voor videokaarten moeilijk is, met wereldwijde chiptekorten en leveringsproblemen, zou een van de redenen zijn dat begin 2022 mogelijk niet aan de vraag kan worden voldaan.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01