072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel belooft aanzienlijke prestatieverbeteringen in Arc GPU's en DirectX 9-games

datum: 07-12-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel brengt een nieuwe driverversie uit voor zijn Arc Alchemist GPU's die merkbare prestatieverbeteringen in DirextX 9-games zou moeten opleveren. Het was al bekend dat de Arc GPU's minder goed presteerden in combinatie met de oudere API's.

Op basis van eigen bevindingen demonstreert Intel de prestaties van de Arc A770 in zes populaire DirextX 9-games, waarbij de oktober-releasedriver (v3490) wordt vergeleken met de nieuwe v3959-driver die specifiek gericht is op DirectX 9. Dit zijn Guild Wars 2, Payday 2, Stellaris , Starcraft 2, League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive. In termen van gemiddelde framesnelheid zag CS:GO een verbetering van bijna 80 procent; de overige games scoorden relatief wat lager.

Volgens Intel is er vooral bij League of Legends en CS:GO een verbetering merkbaar in het aantal frames per seconde. Bij 1440p en de grafische instellingen op ultra zou de gemiddelde framesnelheid in CS:GO met de oude driver 179 fps zijn, terwijl deze met de nieuwe driver 317 fps is. Met League of Legends gaat dat van 228 naar 346 fps. Wat betreft de 99e percentielen, de relatieve verbetering is met CS:GO 2.15 op 1440p en ultra-instellingen, wat zou moeten leiden tot betere frametijden en daardoor merkbaar vloeiendere gameplay.

Intel erkent dat de DirectX 9-ervaring "meer aandacht nodig had". Het was al bekend dat de videokaarten niet goed waren geoptimaliseerd voor oudere grafische API's zoals DirectX 11 en ouder. Tot nu toe moest Intel API-vertaallagen gebruiken om oudere DirectX 9-titels via DirectX 12 te ondersteunen. Populaire games zoals CS:GO gebruiken het nog steeds.

Deze vertaallagen worden niet allemaal verwijderd; Intel zegt dat het meerdere manieren gebruikt om de beste resultaten per game te krijgen. In die zin is v3959 een driverversie die ook als uitgangspunt moet worden gezien; deze driver biedt niet meteen native ondersteuning voor elke DirectX 9-titel. Voor sommige games zal dat het geval zijn, maar voor andere worden de vertaallagen nog gebruikt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01