072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel brengt begin 2022 eerste videokaarten uit onder de naam Intel Arc

datum: 16-08-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel presenteert een naam voor zijn aankomende videokaarten voor consumenten. Volgens de fabrikant zijn dit high-end chips voor zowel desktops als laptops en komen ze in het eerste kwartaal van 2022 uit onder de naam Intel Arc.

De eerste Intel Arc-producten zijn gebaseerd op GPU's met de codenaam Alchemist, schrijft Intel . Het gaat om de GPU die voorheen bekend stond als de DG2 en is gebaseerd op Intel's Xe HPG-architectuur. Er komen varianten voor laptops en desktops en Intel belooft "vloeiende framerates" in games.

In een promotievideo toont het bedrijf games als Forza Horizon 4, PUBG, Metro Exodus en Days Gone, die zouden draaien op een pre-productieversie van een Intel Arc GPU. Intel toont echter geen details over de gebruikte instellingen en toont geen framesnelheden.

De video bevestigt ook dat Intel werkt aan een eigen alternatief voor Nvidia's DLSS. Intel noemt dit AI-versnelde supersampling. In de promotievideo claimt Intel een resolutie van 480p op te schalen naar 4k, maar over de kwaliteit kan niets gezegd worden omdat de video geen 4k resolutie heeft.

Intel Arc zal meerdere generaties GPU's omvatten. Aan toekomstige generaties met de codenaam Battlemage, Celestial en Druid wordt gewerkt. Net als Alchemist komen die namen uit Dungeons & Dragons.

Begin dit jaar kwam er informatie naar buiten over de DG2 GPU's , die nu bekend staan als Alchemists. Er zijn vijf varianten met 96, 128, 256, 384 of 512 uitvoeringseenheden en er is ondersteuning voor 4GB tot 16GB GDDR6-geheugen, met snelheden van 14Gbit/s tot 18Gbit/s. Ter vergelijking: de krachtigste geïntegreerde Xe GPU van een Tiger Lake-processor heeft 96 EU's. De informatie dateert van eind 2020. Het is niet bekend of er in de tussentijd wijzigingen zijn doorgevoerd.

Intel heeft nog niet publiekelijk gedetailleerde details gegeven over zijn consumenten-GPU's. Een jaar geleden zei Intel dat videokaarten op basis van de Xe HPG-architectuur in 2021 zouden worden uitgebracht . Dat is daarom uitgesteld tot begin 2022.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01