072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Intel China bevestigt Raptor Lake-vernieuwing met Core- en Core i-builds

datum: 23-06-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Officiële social media-kanalen van Intel China hebben bevestigd dat er een Raptor Lake-vernieuwing komt en dat de S- en HX-serie het label "14th Gen Core i" zullen krijgen. Het bedrijf bevestigt ook een Raptor Lake-U-vernieuwing en Meteor Lake met de nieuwe kernnoemer.

Intel China probeert in verschillende posts op sociale media duidelijk te maken wat de aanduidingen voor de aankomende processorreeks zullen zijn, aldus VideoCardz . Het bedrijf kondigde half juni aan dat het voorvoegsel "i" zou verdwijnen uit toekomstige Core-processornamen , maar dat klopt niet helemaal.

De Raptor Lake-vernieuwing, die nu is bevestigd, zal twee merknamen hebben. Een daarvan is de voortzetting van de huidige aanduiding: 14e generatie Core i-modellen voor de Raptor Lake HX- en S-vernieuwingen. Hiervan zijn HX-CPU's bedoeld voor laptop-vlaggenschepen en S-processors voor desktops. Bovendien zal als onderdeel van de volgende generatie een vernieuwing van mobiele Raptor Lake U-CPU's worden uitgebracht met nieuwe namen: Intel Core 3-, 5- en 7-versies.

Dezelfde nieuwe Core-aanduiding is ook van toepassing op aankomende Meteor Lake-processors; Volgens de Chinese zenders brengt Intel inderdaad geen desktopvarianten uit, maar alleen laptopprocessors onder de naam Core Ultra 5, 7 en 9. De namen Core en Core Ultra moeten onderscheid maken tussen respectievelijk de refresh-versies op basis van Raptor Lake en de nieuwere en vermoedelijk snellere Meteor Lake-chips, uitgebracht als één generatie.

De informatie werd oorspronkelijk op 16 juni gepubliceerd op het Chinese sociale medium Bilibili en een week later opnieuw gedeeld op Weibo . De nieuwe namen en mogelijk aanstaande vernieuwingen staan al maanden centraal in verschillende geruchten , maar tot nu toe leek Intel hier geen officiële informatie over te hebben gedeeld. Het is niet duidelijk waarom de bijgewerkte processors nog niet officieel zijn aangekondigd in het Westen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01