072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel verwijdert berichten dat Arc GPU's in Q1 2022 worden uitgebracht

datum: 07-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel heeft alle 'Q1 2022'-berichten op de eigen website verwijderd op de pagina over de Arc GPU's. Dat gebeurde op meerdere plaatsen op die pagina. Dit lijkt te suggereren dat de introductie van deze discrete GPU's, die los staan van de CPU, een beetje naar achteren wordt geschoven.

De Arc GPU pagina van de website van Intel nu slechts spreekt over een 2022 aankomst, terwijl eerder is vermeld in het eerste kwartaal van dit jaar, Videocardz opgemerkt . De tekst Q1 2022 kwam ook in beeld tijdens het deel van Intel's CES-keynote dat ging over de Arc GPU's. Het huidige kwartaal werd eerder door Intel genoemd als de periode waarin de Arc GPU's op de markt zouden moeten komen.

Het lijkt steeds aannemelijker dat de gehele introductie van deze gpu's wat is uitgesteld, speculeert Videocardz. De website haalt ook eerdere geruchten aan dat Arc pas in het tweede kwartaal wordt gelanceerd, en is van mening dat het huidige kwartaal misschien een beperkte lancering is, puur voor laptops. De Arc GPU's zullen ook beschikbaar komen voor desktops en als losse videokaarten, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Intel maakte dinsdag duidelijk dat het al begonnen is met het leveren van zijn Arc GPU's aan fabrikanten van pc's en laptops. Het bedrijf somde een aantal van vijftig laptops en desktops op met deze GPU's die binnenkort zouden verschijnen. Intel gaf verder weinig informatie, zoals releasedatums, specificaties of prijzen. Tijdens de keynote toonde Intel ook een Alienware X17 laptop en een Lenovo Yoga convertible die zou worden uitgerust met een Arc GPU, al werd niet gezegd om welke GPU's het precies ging.

Intel's Arc GPU's van de eerste generatie zullen Alchemist gaan heten. Er gaan geruchten over allerlei variaties en verschillende prestatieniveaus. Dit omvat instapmodellen die prestaties moeten leveren die gelijk zijn aan de Nvidia GeForce GTX 1650, tot high-end videokaarten die op het niveau van de Nvidia RTX 3070 zouden zitten. De Arc GPU's krijgen ondersteuning voor hardware ray tracing en Intel's Xe Super Sampling-technologie. Deze XeSS-technologie is een tegenhanger van Nvidia's DLSS en AMD's FSR en is bedoeld voor het opschalen van games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01