072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Intel wordt geleverd met een Raptor Lake-processor die kloksnelheden tot 6GHz kan halen

datum: 12-09-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel zegt dat het een Raptor Lake-CPU zal uitbrengen die op standaardinstellingen 6 GHz kan halen. Het bedrijf beweert ook een nieuw overklokrecord van 8GHz te hebben gevestigd. Het is niet bekend welke Raptor Lake-CPU een 6GHz-boostklok krijgt en wanneer deze wordt uitgebracht.

Intel beweert tijdens zijn Intel Technology Tour 2022 dat een Raptor Lake-model zeker op 6GHz kan draaien. Tom's Hardware deelde een dia met die bewering. Dit is waarschijnlijk de maximale turbofrequentie. Momenteel is de Intel-CPU met de hoogste kloksnelheid de Core i9-12900KS, die klokken opvoert tot 5,5 GHz op een enkele kern. Het is niet bekend welke Raptor Lake-CPU de 6GHz-boostklok zal krijgen. Volgens eerdere geruchten krijgt de Core i9-13900K een boostklok tot 5,8 GHz. Dit kan ook een KS-model zijn, al is dit niet bevestigd.

Als de claim van Intel waar blijkt te zijn, dan is de nieuwe Raptor Lake ook 300Mhz sneller dan AMD's recent aangekondigde Ryzen 9-processors . Volgens AMD haalt de snelste versie van de Ryzen 9 boostklokken van 5,7GHz zonder handmatig overklokken. De eerste Ryzen 9-processors komen op 27 september van dit jaar beschikbaar.

We moeten wachten tot de Ryzen-processors kunnen worden getest om de beweringen van AMD te bevestigen. Dat geldt ook voor de beweringen van Intel, want de Raptor Lake-processors moeten nog officieel worden aangekondigd. Tweakers schreven eerder al een preview over wat we kunnen verwachten van de nieuwe generatie processors van de twee fabrikanten. Intel zal naar verwachting eind deze maand zijn Raptor Lake-processors officieel aankondigen. Het bedrijf houdt op 27 september een Innovation Event.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01