072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Micron zal in de eerste helft van 2024 GDDR7-geheugen voor next-gen videokaarten uitbrengen

datum: 29-06-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Micron zal in de eerste helft van volgend jaar zijn eerste GDDR7-geheugenchips introduceren. Deze geheugenstandaard wordt al een tijdje genoemd, maar is nog niet klaar voor gebruik. GDDR7 zal naar verwachting worden gebruikt in de volgende generatie GPU's van AMD en Nvidia.

Micron meldt bij de presentatie van zijn kwartaalresultaten dat het bedrijf volgend jaar zijn GDDR7-producten gaat introduceren. Het doet dit op zijn 1-Beta-knooppunt, het laatste proces van de geheugenmaker dat nog steeds duv-lithografie gebruikt. In de toekomst zal Micron overstappen op EUV-lithografiemachines.

Verwachte specificaties van zijn GDDR7-chips deelt de fabrikant nog niet. Samsung sprak eerder al over zijn toekomstige GDDR7-geheugen. Dat bedrijf noemde een bandbreedte van 36Gbit/s per pin. Bij GDDR6 ligt dat maximum nog steeds op 16Gbit/s, al zijn er nu ook GDDR6- en GDDR6X-chips met snelheden tot 24Gbit/s beschikbaar.

Cadence, een bedrijf dat software en hardware maakt voor chipontwerp, heeft eerder verificatieoplossingen voor GDDR7-geheugen aangekondigd, waarbij enkele geheugentypespecificaties worden gedeeld. GDDR7 gebruikt bijvoorbeeld pam3-codering voor gegevensoverdracht. Dat is in tegenstelling tot het gebruik van pam2-codering van GDDR6 of pam4 in GDDR6X. Bij pam3 worden drie spanningsniveaus gebruikt voor de overdracht van het signaal. Dit maakt het mogelijk om meer bits per klokcyclus te verzenden zonder de kloksnelheid te verhogen.

Volgens eerdere geruchten maken onder andere Nvidia's GeForce RTX 50-serie en AMD's Radeon RX 8000-gpu's gebruik van GDDR7-geheugen. Dat is echter nog niet bevestigd. Bovendien is er voor geen van beide series nog een releasedatum bekend, hoewel onlangs in een Nvidia-roadmap stond dat de opvolger van Nvidia's huidige Lovelace GPU-architectuur in 2025 zal worden uitgebracht.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01