072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nvidia lijkt de hashrate-beperking op de RTX 30-serie te hebben opgeheven

datum: 14-10-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia heeft blijkbaar de hashrate-beperking op zijn RTX 30-serie GPU's verwijderd. Gebruikers rapporteren hogere hashrates na installatie van de nieuwe 522.25-stuurprogramma's, zelfs bij gebruik van software die de LHR-beperking niet kan omzeilen.

Nvidia vermeldt de wijziging niet in de release-opmerkingen voor driverversie 522.25 . Het is een gebruiker op de EtherMining-subreddit die tot die conclusie komt , terwijl andere commentatoren erin slagen zijn bevindingen na te bootsen met hun RTX 30-serie kaarten. Die Reddit-poster haalt 112MH/s op een RTX 3080 Ti, wat voorheen alleen mogelijk was met mining-software die Nvidia's LHR -bescherming omzeilt , zoals NiceHash .

Het is niet duidelijk waarom de hashratebeperking is opgeheven. Commentatoren en nieuwssites speculeren dat Nvidia geen RTX 30-series meer wil hebben om te voorkomen dat het de nieuwe RTX 40-serie in de weg staat. Anderzijds is deze beperking in de praktijk al omzeild. Bovendien is de wijziging niet langer interessant voor miners die op Ethereum zitten, aangezien deze onlangs naar proof of stake is gegaan . Toch zijn er nog tal van andere proof of work cryptocurrencies, zoals Dogecoin, Litecoin en Ethereum Classic.

Een ander voordeel is volgens de Reddit-gebruiker dat het niet meer nodig is om mining-software met root- of administratorrechten te draaien, wat wel nodig is bij een hack die volgens de gebruiker LHR omzeilt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01