072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Nvidia verhoogt MSRP's van GeForce RTX 30 Founders Editions in Europa

datum: 22-01-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Nvidia heeft stilletjes de adviesprijzen van zijn GeForce RTX 30 Founders Edition grafische kaarten in de EU verhoogd. Dat merkten de Duitse techwebsites Computerbase en Hardwareluxx op. In de Verenigde Staten blijven de adviesprijzen ongewijzigd.

De prijsverhoging is onlangs doorgevoerd op Nvidia's eigen website, Computerbase en Hardwareluxx write . Hieruit blijkt dat de kaarten 20 tot 100 euro duurder zijn geworden, afhankelijk van het model. De gemiddelde prijsstijging is ongeveer 5,55%. De GeForce RTX 3090 heeft de hoogste prijsstijging voor de adviesprijs, van 1549 naar 1649 euro. Dat is een stijging van 6,5 procent.

De prijsverhogingen gelden voor de eigen winkels van Nvidia en worden ook doorgevoerd bij de webwinkels Notebooksbilliger en LDLC. De eerste levert ook Founders Edition-kaarten aan Nederlandse gebruikers en LDLC is actief op de Belgische markt. Notebooksbilliger is ook een Duitse webwinkel en rekent daarom 19 procent btw in plaats van 21 procent. Voor Nederlandse klanten zullen de prijzen in de praktijk dus iets hoger uitvallen.

Nvidia bevestigt de prijsverhoging voor zijn Founders Edition grafische kaarten aan Tom's Hardware . Een woordvoerder van het bedrijf vertelt die website dat de prijsverhoging alleen in de EU plaatsvindt. De stijging houdt volgens Nvidia verband met "schommelingen in de wisselkoers". In andere regio's lijken de prijzen onveranderd te blijven.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01